URSTERK DAME. Up To Date er en hest helt utenom det vanlig, mener treneren. Han regner med seier på Bjerke onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
URSTERK DAME. Up To Date er en hest helt utenom det vanlig, mener treneren. Han regner med seier på Bjerke onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

-Må galoppere for å tape løpet

-Det er klasse over denne, sier treneren.

Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster!

-Hun må galoppere for å tape!

Det er klasse over denne hesten, sier trener Tormod Gretland foran V65-løpet på Bjerke onsdag.
Det er en finale for amatørkusker. Og da er det gjerne flere som kjører med store ambisjoner. Det kan bli dødens på Up To Date.
-Det gjør ingenting. Kusken får beskjed om å kjøre fram tidlig. Så får vi se, om han får teten, eller om det blir dødens.
Uansett hva det blir, har jeg stor tro på seier.
Blir det dødens, så tar hun dem til slutt, sier Gretland.

Ambisjoner

Han er uvanlig stor optimist foran løpet. Og når han forteller om fortsettelsen, skal onsdagen bli en ren formalitet.

-Vi har faktisk meldt henne i hoppeavdelingen av Axel Jensens Minneløp. Så får vi se hva som kommer der etter hvert før i bestemmer oss, forteller Gretland.
En slik melding forteller alt om hvilke tanker han har om Up To Date.

Galopperte

Hoppa ble funnet på nettet og kjøpt etter en inspeksjon.
Så sendte Gretland henne ut på Färjestad. Det endte i en overlegen og knusende seier. Gangen etter endte det i galopp inn i den første svingen.
-Jeg har ingen helt god forklaring på galoppen. Vi fant litt ømhet i knærne, som er fikset på. Ellers kan det hende at hun blir litt ukonsentrert, om hun kommer foran direkte. Hun skjerper seg nok bedre med hester på hver side av seg, mener Gretland.
Denne hesten er ursterk, avslutter Tormod Gretland.