- Må gi alt

- Jeg gir alt og kjører det remmer og tøy kan holde, sier Petter Solberg foran dagens 13,5 mil bak rattet i Rally Storbritannia.

- Det er også eneste sjansen min til å ta karrierens første seier i en VM-runde, sier Solberg til Dagbladet.

Etter to dagers kjøring har han 1,6 sekund å hente inn på lederen Markko Märtin (også 27).

- Jeg har mye å vinne, men også mye å tape. Én snurring, og jeg har tapt. Én punktering, og jeg er ute av seierskampen. Men jeg vil heller kjøre med høy risiko og kanskje miste alt, enn å tape duellen med Markko Märtin, sier Petter Solberg.

17 timer i bilen

De to siste døgnene har han vært i bilen 17 timer og kjørt tilnærmet feilfritt.

- I dag er det 13,5 mil med full gass, fordelt på fire prøver. Jeg må vinne for å få andre- eller tredjeplassen i VM sammenlagt. Blir jeg nummer to i dag, ender jeg på fjerdeplass i sammendraget, sier Petter Solberg.

Utgangspunktet synes han er perfekt.

- Jeg er i utfordrerposisjon, og innstilt på å knive til siste meter. I går startet jeg for dårlig, det må jeg rette på i dag. Jeg vil heller kjøre ut enn å tape, sier Petter Solberg foran dagens thriller-avslutning i Cardiff.

32 etappeseirer

I går vant han fire etapper. Dermed er den nye Spydeberg-ekspressen nummer tre på lista over de som har vunnet flest etapper i VM. Petter Solberg har foreløpig 32 etappeseirer, og jakter sin første seier i en VM-runde. Andreplassene i Akropolis-rallyet i 2001 og Argentina i år er besteplasseringene hans så langt.

Finnen Marcus Grönholm ledet suverent foran gårsdagens kjøring, men verdensmesteren kjørte ut på den tiende etappen og overlot ledelsen til Markko Märtin.

- Det er et vanvittig press hele tida, og hastigheter mellom 200 og 220 km/timen. Da skal det ikke store feilene til før det får skjebnesvangre følger, sier Petter Solberg.

Manager Jim Carlsen er full av lovord om Petter Solberg, og tror han har en stor sjanse til å vinne Rally Storbritannia i dag.

- Forutsetningen er at alt må klaffe. Det er også bare et tidsspørsmål før Petter blir verdensmester i rally, sier Jim Carlsen til Dagbladet.

LØFT: Petter Solberg i svevet. Under Rally Storbritannia har både han og bilen fungert utmerket.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 729962235


Varnish cache server