FORMEN KOMMER:  Kurt Asle Arvesen føler seg ganske sikker på Tour de France-plass for Team Sky, men vil overbevise i Sveits likevel.
Foto: Per-Espen Løkenhagen / SCANPIX .
FORMEN KOMMER: Kurt Asle Arvesen føler seg ganske sikker på Tour de France-plass for Team Sky, men vil overbevise i Sveits likevel. Foto: Per-Espen Løkenhagen / SCANPIX .Vis mer

- Må gjøre det bra i Sveits

Arvesen sykler for Tour de France-plass.

||| Kurt Asle Arvesen (35) reiser til Tour de Suisse med ambisjoner om å vise styrke for å sikre Tour de France-plass.

Nordmannen har fortsatt til gode å prestere egne resultater så langt i sesongen. Likevel er den erfarne lagkapteinen og rutinerte Tour de France-rytteren i utgangspunktet en nøkkelmann for Sky-laget.

Arvesen har syklet Touren fem ganger. Kun i fjor brøt han (kragebeinsbrudd). Eresfjordingen vant sin hittil eneste etappe i rittet i Foix 16. juli 2008.

- Jeg må gjøre det bra på noen etapper i Sveits for å vise at jeg begynner å komme i form. Mot slutten av Tour de Luxembourg (forrige uke) kjente jeg at det «skjedde noe» i beina som minnet om form, sier Kurt Asle Arvesen til NTB.

Tour de Suisse starter lørdag og er generalprøven til Touren for en rekke ryttere. Deriblant Lance Armstrong, Fabian Cancellara, Andy Schleck, Roman Kreuziger, Mark Cavendish, Alessandro Petacchi, Robert Gesink, Oscar Freire, Tom Boonen, Christian Vandevelde, Vladimir Jefimkin, Gerald Ciolek, Robbie McEwen og Thor Hushovd.

Også Lars Petter Nordhaug deltar i rittet.

De siste årene har Arvesen prikket formen temmelig likt som i år gjennom rittrening med svake plasseringer, for så å tråkke til i NM.

De siste to årene er 35-åringen blitt norsk mester og ankommet Tour de France i mildt sagt gryende form.

- Jeg forbereder meg til å sykle Tour de France, sier Arvesen, som føler seg rimelig sikker på en plass i laget.

Mye tyder på at både Arvesen og Edvald Boasson Hagen (23) blir med i Skys nimannslag.

(NTB)