- Må gjøre noe lurt, men vet ikke hva

Rådløs «Kenta» frykter nedrykk.

RÅDLØS TILSKUER: Kent Bergersen (t.v.) måtte sone karantene etter å ha sparket ballen mot en liggende Cato Hansen sist. Fra tribuneplass fikk han se en ny miserabel forestilling fra egne elever.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
RÅDLØS TILSKUER: Kent Bergersen (t.v.) måtte sone karantene etter å ha sparket ballen mot en liggende Cato Hansen sist. Fra tribuneplass fikk han se en ny miserabel forestilling fra egne elever.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no): Lyn - Bodø/Glimt 0-1.

En suspendert Lyn-trener Kent Bergersen la lista høyt for egne elever etter poengdelingen mot de regjerende seriemester Stabæk i forrige serierunde.

- Taper vi den kampen
(mot Bodø/Glimt) rykker vi ned, konstaterte Bergersen overfor Dagbladet.

Etter 90 minutter med nedrykkskamp på Ullevaal stadion er det nærliggende å støtte oppunder den påstanden. Bergersen må nemlig ha gremmes over den totale mangelen av svar på tiltale fra Lyn-spillerne der han overvar oppgjøret fra tribuneplass. Oversatt til friidrettsterminologi var rivet av lista av det grove slaget.

Klønete selvmål

Hjemmelaget åpnet kampen best, men for Lyn, som hele sesongen har måttet leve med utenomsportslig usikkerhet, fikk de en nesestyver av det demoraliserende slaget.

Gjestene fra Bodø hadde knapt satt Lyn-forsvaret på prøve en eneste gang da Glimt fikk et hjørnespark etter 33 minutter. Jan Derek Sørensen gikk for en kort variant, fikk ballen tilbake og slo et innlegg i et område som var overbefolket av rødhvite-trøyer.

Typisk nok, sett i lys av Lyns allmenntilstand, presterte en upresset Indridi Sigurdsson å rote ballen i eget nett på en måte som etterlot keeper Kenny Stamatopoulos sjanseløs til å avverge baklengsmål.

- Typisk og litt klønete av meg. Etter målet blir vi litt engstelige og stillestående. Det har med selvtilliten å gjøre. Hvem vet hva vi gjør feil, sier Sigurdsson, ifølge NTB.

Assistenttrener Gunnar Halle mener at Lyn ikke har noe problem med innstillingen, selv om baklengsmålet synlig hevet allerede høye skuldre.

- Det er ingenting i veien med innstillingen til spillerne, men vi får et komikveldmål imot. Det preges vi av med tanke på den situasjonen vi er i, sier Halle til TV 2 Sporten.

PÅ SMILEKURS: Jan Derek Sørensen var arkitekten bak Bodø/Glimts seiersmål mot Lyn på Ullevaal. Den tidligere Lyn-spilleren måtte ha hjelp fra lagkamerat Stig Johansen for å finne glede over å ha sendt bunnrivalen et nytt steg nærmere nedrykk.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
PÅ SMILEKURS: Jan Derek Sørensen var arkitekten bak Bodø/Glimts seiersmål mot Lyn på Ullevaal. Den tidligere Lyn-spilleren måtte ha hjelp fra lagkamerat Stig Johansen for å finne glede over å ha sendt bunnrivalen et nytt steg nærmere nedrykk.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

- Slutt på maset
Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen var til gjengjeld kjempefornøyd med at laget hans kunne ta med seg sesongens første trepoenger på bortebane tilbake til Bodø og inn i sommerferien.

- Vi får endelig den borteseieren dere (i media) har mast om, så det er jeg jækla godt fornøyd med, konstaterer Ingebrigtsen overfor TV 2 Sporten.

Med midtstopper Johan Lædre Bjørdal tilbake i startoppstillingen som makker til Per Verner Rønning, har Glimt fått tilbake mye av den defensive tryggheten laget hadde i fjor, men tidvis har manglet i år.

- Vi har jobbet mye med den defensive strukturen, og framstår som mer tette og kompakte. Det fører igjen til at vi vinner ballen i gunstigere posisjoner, og da er det kortere vei til mål. Vi er i ferd med å få litt orden på overgangsspillet igjen, poengterer Ingebrigtsen.


Rådløs

Det er ikke den defensive tryggheten som er Lyns problem heller. Angrepsspillet fortoner seg derimot som en akilleshæl. Mot Bodø/Glimt var spede skuddforsøk fra Diego Guastavino og Paul Obiefule det nærmeste oslolaget kom uttelling i en prestasjon som ble suksessivt dårligere utover i kampen.

UHELDIG: Lyns keeper Kenny Stamatoupolos klarte ikke redde selvmålet fra lagkamerat Indridi Sigurdsson. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
UHELDIG: Lyns keeper Kenny Stamatoupolos klarte ikke redde selvmålet fra lagkamerat Indridi Sigurdsson. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Med svake sportslige prestasjoner i kombinasjon med utenomsportslig støy, lukter det nedrykk lang vei av den tradisjonsrike vestkantklubben.

- Vi må bruke ferien godt og gjøre noe lurt. Men jeg vet ikke helt hva det skal være akkurat nå, sier en fortvilet og utestengt Lyn-trener Kent Bergersen til NTB etter sesongens åttende tap.

NITRIST: Lyn-kaptein Tommy Berntsen fortviler, mens Bodø/Glimt feirer i bakgrunnen.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
NITRIST: Lyn-kaptein Tommy Berntsen fortviler, mens Bodø/Glimt feirer i bakgrunnen.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer