Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mikael Dorsin

Må gjøre Rosenborg bedre rustet

Da Stig Inge Bjørnebye forlot Lerkendal hadde han Ivar Kotengs øyne i nakken. Det slipper Mikke Dorsin.

EN STOR JOBB: Mikael Dorsin er Stig Inge Bjørnebyes arvtaker i Rosenborg. Det er en viktig. Det forrige regimet fikk kritikk for spillerlogistikken. Skal Rosenborg lykkes og nå sine internasjonale mål, er det viktig at den nye sportslige lederen treffer godt i overgangsmarkedet. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
EN STOR JOBB: Mikael Dorsin er Stig Inge Bjørnebyes arvtaker i Rosenborg. Det er en viktig. Det forrige regimet fikk kritikk for spillerlogistikken. Skal Rosenborg lykkes og nå sine internasjonale mål, er det viktig at den nye sportslige lederen treffer godt i overgangsmarkedet. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

MIKAEL DORSIN HAR lang fartstid i Rosenborg, og fikk jobben som klubbens sportsdirektør fordi han er Rosenborg, kan Rosenborg og kan sin fotball. Så langt er alt bra.

Ingen betviler den tidligere venstrebackens hjerte og kunnskap.

Det er heller ingen grunn til stille kritiske spørsmål ved valget.

HADDE FOTBALL UTELUKKENDE handlet om det allerede nevnte, kunne jeg her og nå fastslått at Mikke Dorsin vil gjøre en meget god jobb på Lerkendal. Så enkelt er det ikke. Fotball, ut over grundigheten som kreves, handler også om faktorene du ikke kan gjøre noe med. Som flyt, marginer og timing. Pluss selvtillit når selvtillit kreves i forhold til et salg eller et kjøp, og en betydelig porsjon risikovilje.

Fotball er ingen vitenskap.

Fotball er faglig lidenskap uten sikkerhetsnett.

STIG INGE BJØRNEBYE forlot Lerkendal i all hast, sannsynligvis fordi han kjente trekken fra styreformann Ivar Kotengs opprydningsaksjon i nakken. Han har vært i fotballen lenge. Jeg tror han kjente lusa på gangen. For det er en kjensgjerning at Rosenborgs rekruttering og fornyelse – det som handler om scouting, salg og kjøp – har vært et samtaleemne på Lerkendal, og at det er mange som mener den ikke ble godt nok ivaretatt i de fire åra Bjørnebye var der.

Ser du på balansen i spillerregnskapet, om svarte tall er det viktigste, gikk Rosenborg i pluss under Bjørnebye.

Han sløste i hvert fall ikke.

2019 VAR ET hardt år for Rosenborg. I evalueringen, som startet før sesongen var ferdig, ble alle steiner snudd. Og da valgkomiteen hadde sagt sitt og vurdert de siste åras støy, selvpåførte ekstrakostnader og omdømmetap i et videre perspektiv enn lagets sportslige problemer i Eirik Hornelands første sesong i klubben, fikk Ivar Koteng sin del av skylda.

Rosenborgs styreformann ville være med videre.

Valgkomiteen har sagt de mener nok er nok, og at klubben trenger ny ledelse.

MIKKE DORSIN REPRESENTERTE Rosenborg-spillere i forhandlinger med klubben og Stig Inge Bjørnebye helt fram til han fikk Bjørnebyes jobb. Nå representerer han Rosenborg i tilsvarende tilfeller. Han har byttet hatt og satt seg på den andre siden av bordet.

Første gangen han møtte seg selv i døra var da han tre dager inn i det nye året nektet å slippe Pål André Helland til IFK Norrköping for en million kroner.

FØRSTE GANG NORRKÖPING prøvde å hente Pål André Helland var i august 2019. Mikke Dorsin, som var Hellands agent, sa Rosenborgs kantspiller måtte vekk fra Lerkendal fordi 1) Eirik Horneland trodde ikke på Helland som en spiller i Rosenborgs startoppstilling, og 2) Helland trodde ikke på Horneland fordi han ikke startet. Og en million kroner som Norrköping ville betale, burde ifølge Dorsin august 2019 være mer enn nok gitt situasjonen.

Nå er millionen for lite.

Nå er Pål André Helland plutselig veldig viktig for Rosenborgs framtidsplaner.

MIKKE DORSIN GJORDE jobben sin i august, gjør jobben sin nå, og ære være han for det. Han har byttet hatt. Han har fått en annen agenda. Så enkelt er det. Og det er tilfeller som dette – og agenter og sportsdirektører som han selv – han må jobbe med og håndtere for å gjøre en best mulig jobb i Rosenborg.

I tillegg må han, sammen med Eirik Horneland, løfte Rosenborgs rekrutteringsarbeid og lykkes i spillermarkedet.

Det er det han blir målt på.

Overskuddet på Bjørnebyes handelsbalanse gjorde RBK bare dårligere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media