JOBBER RASKERE MED SKATTEKUTT: Ifølge borgermesteren i VM-byen Porto Alegro i Brasil er skattekutt til entreprenørene eneste mulighet til å få stadionet på bildet ferdig til VM starter i juni.Foto: REUTERS/Edison Vara/NTB Scanpix
JOBBER RASKERE MED SKATTEKUTT: Ifølge borgermesteren i VM-byen Porto Alegro i Brasil er skattekutt til entreprenørene eneste mulighet til å få stadionet på bildet ferdig til VM starter i juni.Foto: REUTERS/Edison Vara/NTB ScanpixVis mer

Må godkjenne skattekutt for å få VM-stadion ferdig

- Hvis ikke blir det ikke VM i Porto Alegre.

Porto Alegre kan bli tvunget til å trekke seg som vertsby i VM-sluttspillet i fotball på grunn av for store kostnader.

Ifølge borgermester José Fortunati må bystyret godkjenne skattekutt til entreprenører for å bli ferdig med byggearbeidet til VM. Områdene rundt stadion i Porto Alegre er ennå ikke klare, og pengekassen er tom.

Noen medlemmer av bystyret har uttrykt skepsis til forslaget, men Fortunati sier det ikke finnes noen andre alternativer dersom de ikke stemmer for.

- Hvis (prosjektet) ikke blir valgt, blir det intet VM i Porto Alegre. Vi har ingen måter å få inn pengene på. Det finnes ingen plan B, C eller D. Dette er den eneste muligheten, sier borgermesteren.

VM-sluttspillet starter 12. juni. Forberedelsene til mesterskapet har vært preget av store forsinkelser, og tre av de tolv arenaene i landet er fortsatt ikke klare.

(NTB)