LØNNSFORHANDLINGER: Nicklas Bendtner (t.v) og de andre danske landslagsspillerne må godta et lønnskutt på 17 prosent for å få spille på landslaget i 2015. Det har spillergruppa foreløpig sagt kollektivt nei til. Her er Bendtner i kamp om ballen mot rumenske Gardos. Foto: Bogdan Cristel / Reuters / NTB Scanpix
LØNNSFORHANDLINGER: Nicklas Bendtner (t.v) og de andre danske landslagsspillerne må godta et lønnskutt på 17 prosent for å få spille på landslaget i 2015. Det har spillergruppa foreløpig sagt kollektivt nei til. Her er Bendtner i kamp om ballen mot rumenske Gardos. Foto: Bogdan Cristel / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Må godta lønnskutt innen fire dager - ellers får de ikke spille på landslaget

Det danske fotballforbundet sendte brev til landslagsspillerne.

Det danske fotballforbundets direktør, Claus Bretton-Meyer, ser fram til at forbundet og spillerforeningen i dag gjenopptar forhandlingene om en lønnsavtale for landslagsspillerne.

Partene har siden i fjor høst forhandlet om en ny avtale, uten å komme til enighet.

Onsdag i forrige uke ble det kjent at forhandlingene hadde brutt sammen.

Ned 17 prosent Forbundet ønsker på grunn av dårlig økonomi at spillerne skal gå ned 17 prosent i lønn. Det har spillerne så langt avvist.

- Det er en beklagelig situasjon vi står i. DBU ønsker en fair og god avtale for alle parter, sånn at vi sammen kan skape store resultater for dansk fotball, sier Bretton-Meyer i en pressemelding.

Spillerne står på sitt Tidligere onsdag meddelte landslagsspillerne at de står sammen i konflikten.

Dermed er det ingen grunn til å tro at noen av partene har jenket seg siden forriges ukes samtaler.

De av spillerne som ikke signerer den nye avtalen innen 2. mars, vil ikke være disponible for landslagssjef Morten Olsen i første halvår 2015.

Danmark spiller vennskapskamper mot USA, Frankrike og Montenegro i tiden som kommer, i tillegg til at Serbia er motstander i EM-kvalifiseringen i juni.

800.000 kroner Danmarks fotballforbund har sendt ut brev direkte til hver enkelt spiller i håp om å få til individuelle avtaler. Det er et brudd med tidligere praksis.

De siste fire årene har de av landslagsspillerne som har spilt samtlige kamper fått utbetalt et årlig beløp på 800.000 danske kroner. Den linjen ser ikke forbundet noen mulighet til å fortsette.

• I 2013 og 2014 bokførte DBU underskudd på henholdsvis 9,6 og 4,5 millioner danske kroner.

(NTB)