Må ha bilen klar i kveld

Subaru klarer ikke å reparere Petter Solbergs Impreza foran Rally Korsika.

 • Solberg krasjet i telefonstolpe

  Det er den offisielle nettsida WRC som melder at sammenstøtet med stolpen skadet bilen så hardt at Subaru har gitt opp å få den klar til start på den offisielle åpningen av VM-rallyet i kveld.

  - Dette er virkelig nervepirrende. Hvis ikke Petter har en bil klar i kveld får han ikke kjøre, sier manager Jim Carlsen.

  Låner bil av Tommi?


  Dermed står Solberg igjen med tre valg, og ingen av dem er særlig morsomme for 28-åringen.

 • Solberg kan muligens få hentet en ny Impreza hos Subarus samarbeidspartner Proactive i Storbritannia. Den nye bilen må i så fall flys ned, og det er usikkert om det den kommer fram tidsnok.
 • Solberg kan låne bilen til Subaru-makkker og tidligere verdensmester Tommy Mäkinen. Da må finnen ofres, og stå over rallyet på Korsika.
 • Nordmannen kan droppe hele Rally Frankrike, fordi han nå står uten egen bil. Da får han null poeng, og mister trolig sjansen på VM-tittelen.

  - Det finnes også et fjerde alternativ. De har et karosseri der nede som de kan sette på understellet på den ødelagte bilen. Men det er en stor jobb, og de må få det godkjent av arrangørene, sier manager Jim Carlsen til Dagbladet.no.

  Det var på en 6,9 km testdistanse i ettermiddag Solberg kjørte av veien, og inn i en telefonstolpe. Sammenstøtet var så kraftig at stolpen brakk og telefonledningene lå ut i veien.

  Vanskelig med VM-tittel


  Selv om Solberg kom helskinnet fra uhellet var bilen hardt skadd på førersiden, og kunne ikke kjøres tilbake til depoet i Ajaccio for egen maskin.

  Uhellet er en stor strek i regningen for Solberg, som gjerne skal ha en topplassering med bare tre rallyer igjen. Solberg ligger på fjerdeplass i VM-sammendraget.

  - Hvis han ikke kan kjøre, blir det veldig vanskelig med tanke på VM, sier Carlsen.

  (Dagbladet.no)

OFRER MÄKINEN?</B> At Solberg overtar Tommi Mäkinens bil er et av alternativene for Solberg i kveld.