- Må ha forstått at kvinnene var prostituerte

Magnus Hedman dømt for sexkjøp.

MÅ HA FORSTÅTT: Tidligere Chelsea- og Sverige-keeper Magnus Hedman er ilagt bøter for sexkjøp. Foto: Tom Hevezi, AP/Scanpix
MÅ HA FORSTÅTT: Tidligere Chelsea- og Sverige-keeper Magnus Hedman er ilagt bøter for sexkjøp. Foto: Tom Hevezi, AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En spiller (26) i Allsvenskan i fotball og en tidligere landslagsspiller (37) ble mandag dømt for sexkjøp i svensk høyesterett.

Anklagen om sexkjøp inngikk i en større sak, der et rumensk par ble dømt for hallikvirksomhet.

Magnus Hedman og Dulee Johnson er tidligere frikjent i tingretten, men høyesterett fant det svært sannsynlig at de to idrettsmennene hadde kjøpt sex, til tross for at de selv benektet dette. De to ble bøtelagt med henholdsvis 70 og 50 dagsbøter à 500 kroner.

Den tidligere landslagsmålvakten har innrømmet at han i februar i fjor deltok på en hotellfest i Täby, like nord for Stockholm. Etter festen reiste han og flere av festdeltakerne til en leilighet på Södermalm, hvor han hadde sex med en kvinne. Men 37-åringen selv nekter for å ha betalt for sexen.

Retten fastholdt at det ikke kunne bevises at den tidligere landslagsspilleren har betalt for seg. Men samtidig mener de at mannen må ha forstått at kvinnene som var med til leiligheten, var prostituerte. Om kvinnene sies det at de hadde «utfordrende klær og sminke og snakket engelsk med kraftig aksent».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer