- Må ha forstått at kvinnene var prostituerte

Magnus Hedman dømt for sexkjøp.

MÅ HA FORSTÅTT: Tidligere Chelsea- og Sverige-keeper Magnus Hedman er ilagt bøter for sexkjøp. Foto: Tom Hevezi, AP/Scanpix
MÅ HA FORSTÅTT: Tidligere Chelsea- og Sverige-keeper Magnus Hedman er ilagt bøter for sexkjøp. Foto: Tom Hevezi, AP/ScanpixVis mer

En spiller (26) i Allsvenskan i fotball og en tidligere landslagsspiller (37) ble mandag dømt for sexkjøp i svensk høyesterett.

Anklagen om sexkjøp inngikk i en større sak, der et rumensk par ble dømt for hallikvirksomhet.

Magnus Hedman og Dulee Johnson er tidligere frikjent i tingretten, men høyesterett fant det svært sannsynlig at de to idrettsmennene hadde kjøpt sex, til tross for at de selv benektet dette. De to ble bøtelagt med henholdsvis 70 og 50 dagsbøter à 500 kroner.

Den tidligere landslagsmålvakten har innrømmet at han i februar i fjor deltok på en hotellfest i Täby, like nord for Stockholm. Etter festen reiste han og flere av festdeltakerne til en leilighet på Södermalm, hvor han hadde sex med en kvinne. Men 37-åringen selv nekter for å ha betalt for sexen.

Retten fastholdt at det ikke kunne bevises at den tidligere landslagsspilleren har betalt for seg. Men samtidig mener de at mannen må ha forstått at kvinnene som var med til leiligheten, var prostituerte. Om kvinnene sies det at de hadde «utfordrende klær og sminke og snakket engelsk med kraftig aksent».

«Gjennom å ha samleie med en av dem, har mannen tatt en overlagt risiko, og han skal dermed dømmes for kjøp av seksuell tjeneste», skriver retten.

Den 26-årige Allsvenskan-spilleren, som måtte forlate sin klubb etter anklagen, ble dømt fordi han i mars i fjor ved ett tilfelle kjøpte sex i sin leilighet i Solna og ved et annet tilfelle forsøkte å kjøpe sex.

Retten trodde ikke på mannen og mente at hans forklaring av hva som skjedde i leiligheten er konstruert i ettertid.

(NTB)