- Må ha funnet dommerne på et gatekjøkken i Göteborg

Her får Gerrard straffe av svensk tabbedommer. - Forstår at Atletico ble rasende, sier Gerrard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Liverpool - Atletico Madrid 1-1

(Dagbladet.no): Liverpool har surfet på en medgangsbølge i hele høst, men etter 17 strake kamper uten tap kom smellen mot Tottenham i helga.

Steven Gerrard understreket viktigheten av å slå tilbake på direkten i første forsøk - men det var på håret at det ikke ble en ny kalddusj mot Atletico Madrid i kveld.

Den vonde statistikken mot spansk motstand så nemlig ut til å bli enda vondere, for hjemme på Anfield har Liverpool aldri slått et spansk lag i Champions League. Det greide de ikke denne gangen heller - men de reddet i hvert fall det ene poenget.

Takket være en gedigen redningsbøye fra den svenske dommer Martin Hansson og linjedommeren.

Steven Gerrard forfulgte en ball inn i feltet, men Mariano Pernia kom til unnsetning, og hadde tilsynelatende kontroll på situasjonen. Liverpool-kapteinen traff både ballen og kroppen til Pernia, men i stedet for frispark til Atletico Madrid, presterte Hansson å peke på straffemerket.

Der var Gerrard som vanlig sikker, og sendte ballen i motsatt hjørne av der Leonardo Franco kastet seg.

Selv synes han Hansson gjorde rett i å dømme straffe.

- Må ha funnet dommerne på et gatekjøkken i Göteborg

- Jeg falt først, så jeg synes det var straffe. Men jeg forstår at Atlético-spillerne ble rasende. Det ville vi vært om en slik avgjørelse hadde gått mot oss, sier Gerrard.

Manager Rafael Benitez så heller ingen grunn til å være uenig med dommerens avgjørelse.  

- Jeg synes vi fortjente det etter at flere tidligere avgjørelser gikk mot oss. Takket være linjemannen fikk vi som fortjent, mente manager Rafael Benitez.

Delte ut tre gule i tumultene

1-1 var ikke ufortjent etter Liverpools stormløp mot det spanske målet etter pause - men måten utlikningen kom var noe i nærheten av en liten skandale. Attpåtil greide den svenske dommeren å dele ut tre gule kort i tumultene som naturlig nok fulgte.

- Jag är inte sjuk, jag är bara svensk, var Viasat 4-ekspert Erik Solérs reaksjon på avgjørelsen til dommeren. 

Og fulgte opp:

- Dette er en dommertrio de har funnet på et gatekjøkken utenfor Göteborg

- Må ha funnet dommerne på et gatekjøkken i Göteborg

Med 1-1 følger Liverpool og Atletico hverandre fortsatt som skygger i gruppa, og gruppeseieren vil etter all sannsynlighet stå mellom de to.

Savner Torres

Liverpool åpnet kampen best.

Bare minuttet var spilt ballen ramlet foran beina til Daniel Agger etter en Liverpool-corner. Dansken ble hindret i skuddøyeblikket, men ikke nok til at dommer Martin Hansson dømte straffe. 

Mange på Anfield jublet for mål da Robbie Keane klinket til på halvspretten fra 16 meter, etter en strøken 50-meterspasning fra Xabi Alonso. Men skuddet snek seg hårfint på feil side av stolpen.

Et bortelag som ikke angriper på Anfield reiser som regel hjem med tap og et par i sekken. Men Atletico Madrid hadde på ingen måte overdreven respekt for sin mer meritterte motstander, og angrep med mye folk når anledningen bød seg.

Som den gjorde etter 18 minutter:

Liverpool mistet ballen høyt i banen, og spanjolene slo lynraskt kontra. Ballen havnet ute hos Mariano Pernia på venstrekanten, og han slo presist mot Simao, som hadde dratt seg fri inne i boksen.

<strong><b>REDDET ETT POENG:</strong></B> Steven Gerrard var som vanlig sikkerheten selv fra straffemerket. Men han skulle aldri fått sjansen fra 11-meteren. Foto: AP
REDDET ETT POENG: Steven Gerrard var som vanlig sikkerheten selv fra straffemerket. Men han skulle aldri fått sjansen fra 11-meteren. Foto: AP Vis mer

Fra 6-7 meter sleivet han ballen svakt over.

Robbie Keane fikk Liverpools beste sjanse i 1. omgang etter en halvtimes spill, da han plutselig kom alene med keeper etter et gjennomspill fra Alvaro Arbeloa.

Men iren viste hvorfor Liverpool sårt trenger Fernando Torres tilbake da han uten hell forsøkte å runde keeper Leonardo Franco, som fikk slått ballen unna.

Vakker kontring

I stedet viste Maximiliano Rodriguez hvordan det skal gjøres i motsatt ende av banen.

En presis langpasning havnet hos Antonio Lspez på høyresida. Han løftet blikket og så sin kaptein komme i lange klyv inn i 16-meteren. Med et utsøkt førstetouch tok Rodriguez seg enkelt forbi Jamie Carrager, før han klistret ballen i lengste hjørne bak en sjanseløs Pepe Reina.

På tribunen satt Fernando Torres og observerte det hele med steinansikt.

Atletico gikk til pause med 1-0, og det var ikke ufortjent etter en sjeldent tam førsteomgang av Liverpool.

Kampbildet endret karakter da lagene kom på banen igjen til de siste 45 minuttene. Liverpool trykket spanjolene bakover på banen, og kom stadig nærmere en utlikning.

Daniel Agger holdt på å utnytte en katastrofal utrusning fra Franco etter 58 minutter, men headingen strøk like over det tomme buret. Snaue 10 minutter senere var det Steven Gerrard som kombinerte fint med Robbie Keane, men igjen gikk avslutningen over.

Daniel Agger misbrukte en ny kjempesjanse for Liverpool i sluttminuttene, og Atletico kunne fort fått straffe da Jamie Carragher fikk ballen i hånda innenfor 16-meteren, men som så ofte før ble Liverpool reddet av Steven Gerrard.

Selv om målet denne gang var av den høyst kontroversielle sorten.

<B>TABBET SEG UT:</B> Svenske Martin Hansson snøt Atletico for seieren med en meget tvilsom avgjørelse tre minutter på overtid. Han fulgte opp med å dele ut tre gule kort for heftige - og forståelige - protester.
<B>SITUASJONEN SOM FØRTE TIL STRAFFE:</B> Steven Gerrard treffer Luis Perea og går i bakken. Straffe, mente de svenske dommerne.
<B>STILNET HJEMMEFANSEN:</B> Maximiliano Rodriguez avsluttet et vakkert Atletico-angrep på beste måte, og ga spanjolene ledelsen 1-0.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer