- Må ha røykt marihuana

Den canadiske snowboardkjøreren Ross Rebagliati må ha røykt marihuana en eller annen gang i løpet av de siste tre ukene, mener overlege ved Rusmiddeletaten i Oslo kommune, Hans Olav Fekjær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ross Rebagliati hevder i dag at han ikke har brukt stoffet siden i fjor. Han har i steden vært utsatt for passiv røyking: 26-åringen skal ha tilbrakt betydelig tid sammen med folk som røyker marihuana, meldes det fra den canadiske troppen.

Tror ikke på ham

- Jeg tror ikke på denne forklaringen, sier Fekjær. Han mener at snowboarderen må ha røykt marihuana en eller annen gang i løpet av de tre siste ukene.

- Jeg kunne ha trodd på ham hvis cannabis-verdiene hadde kommet fram ved hårprøver, men ikke når han har vært gjennom en urinprøve, sier Fekjær.

- Ikke doping

Ross Rebagliatis urinprøve inneholdt 17,8 deler per milllion av cannabis-metabolitt. Grenseverdien som det internasjonale skiforbundet (FIS) har satt opp på sine dopinglister er på 15,0.

- Denne verdien er helt i grenseområdet. Snart blir man også diskvalifisert for å ta for eksempel sovepiller, sier Fekjær. Han synes ikke at marihuana har noe å gjøre på en dopingliste.

- Amfetamin er et dopingmiddel, men man har ingenting å tjene på å røyke marihuana, sier Fekjær før han fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer