- Må ha røykt marihuana

Den canadiske snowboardkjøreren Ross Rebagliati må ha røykt marihuana en eller annen gang i løpet av de siste tre ukene, mener overlege ved Rusmiddeletaten i Oslo kommune, Hans Olav Fekjær.

Ross Rebagliati hevder i dag at han ikke har brukt stoffet siden i fjor. Han har i steden vært utsatt for passiv røyking: 26-åringen skal ha tilbrakt betydelig tid sammen med folk som røyker marihuana, meldes det fra den canadiske troppen.

Tror ikke på ham

- Jeg tror ikke på denne forklaringen, sier Fekjær. Han mener at snowboarderen må ha røykt marihuana en eller annen gang i løpet av de tre siste ukene.

- Jeg kunne ha trodd på ham hvis cannabis-verdiene hadde kommet fram ved hårprøver, men ikke når han har vært gjennom en urinprøve, sier Fekjær.

- Ikke doping

Ross Rebagliatis urinprøve inneholdt 17,8 deler per milllion av cannabis-metabolitt. Grenseverdien som det internasjonale skiforbundet (FIS) har satt opp på sine dopinglister er på 15,0.

- Denne verdien er helt i grenseområdet. Snart blir man også diskvalifisert for å ta for eksempel sovepiller, sier Fekjær. Han synes ikke at marihuana har noe å gjøre på en dopingliste.

- Amfetamin er et dopingmiddel, men man har ingenting å tjene på å røyke marihuana, sier Fekjær før han fortsetter:

- Her lar man sivilsamfunnets regler om stoffet komme inn i idrettssamfunnet. Han er tatt for stoffmisbruk. Det er en ting, men dette er ikke doping. Denne utøveren har ikke tjent noen som helst ting på å bruke stoffet, kommenterer Fekjær.

DISKET: Snowboard-Ross var i alle fall ikke høy i hatten da han ble møtt av pressefotografene i natt.