- Må ha sjef før fredag

Hodejeger Åge Petter Christiansen mener det går på troverdigheten løs hvis ikke Norges Fotballforbund (NFF) har ansatt en ny trener før VM-kvalik-trekningen 5. desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norges Fotballforbund har fått massiv kritikk fra fotballtrenere, media og gamle landslagshelter for måten de håndterer ansettelsen av Nils Johan Sembs etterfølger. Åge Petter Christiansen i hodejegerfirmaet Møllerstad&Christiansen A/S jobber til daglig med å skaffe bedrifter toppsjefer.

- Landslaget bør ha en ny trener klar til trekningen av VM-kvalifiseringen. Slik at det ikke er uvisst hvem som er sjef. Da hjelper det ikke å stille med en generalsekretær. Det går både på troverdighet til landslagets ledelse og motivasjonen blant spillerne, mener Christiansen.

5. desember trekkes Norges motstandere i kvalifiseringen til VM i Tyskland 2006. NFF har selv satt en frist til 1. januar på å skaffe en ny trener.

- Forbundet vil være presentert med president Per Ravn Omdal og enkelte andre representanter fra forbundet, fortalte generalsekretær Karen Espelund til Dagbladet fredag.

Hareides vingling

Hodejegeren mener det prinsipielt ikke skal være forskjell på å ansette en landslagssjef og en næringslivsleder.

- Men andre organisasjoner opplever svært sjelden at folk lanserer seg selv som kandidat, kritiserer andre kandidater eller peker på andre mulige kandidater. Det har NFF måttet slite med. I tillegg har ikke Åge Hareide gjort det enkelt for dem, understreker Christiansen.

Ikke som olje

Hodejegeren mener ansettelse av ny Statoil-sjef er det nærmeste man kan komme en sammelikning.

- NFF hadde tjent på å gjøre som Statoil. Der sa man at slik vil vi gjøre dette, fra A til Å. Da ble det ro. Men veldig få lanserer seg sjøl som ny Statoil-sjef. Det er en helt annen saklig debatt. Fotball har mye mer med følelser å gjøre enn olje, mener Christiansen.

- Bortsett fra utnevnelsen av nye statsråder er det ingenting som får så ekstremt mye oppmerksomhet som Fotballforbundet. De må kjempe med mange som vil delta i debatten. Folk vil sole seg i glansen av diskusjonen, påpeker Christiansen.

Trenger ro

Sist fredag ba Norges Fotballforbund om en timeout. Ledelsen sa at de ville bruke helga til på å tenkeigjennom saker og ting etter at Åge Hareide på ny varslet at han ville ha jobben. Hodejegeren er enig i NFFs avgjørelse.

- Jeg vil støtte NFF på at de nå trenger ro. Nå er den «beste» kandidaten igjen på banen. Men både hodet og og hjertet til Åge Hareide har tydeligvis vært i bevegelse. Derfor er den holdningen de nå har inntatt, fornuftig.

HODEJEGER: Åge Petter Christiansen.<!--/BTEK1-->
LAG UTEN SJEF: Kommende fredag er det trekning av VM-kvalifiseringsgruppene. Norge har foreløpig ingen landslagssjef som kan kommentere Norges gruppe. <!--/BTEK0--><!--BTEK1-->

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer