- Må ha to år med England

Idrettspsykologen Willi Railo er en nær venn av Englands nye landslagssjef, Sven-Göran Eriksson. Railo er sikker på at svensken vil mestre jobben. - Men ikke før om to år, det er for lite med et halvår, sier han.

Så får vi se om det engelske fotballpublikummet har det samme tidsperspektivet som hans norske psykolog-venn.

I går lanserte Eriksson sin nye bok, «Fotballens innside - det mentale spillet», skrevet i samarbeid med Railo.

De to har kjent hverandre i 20 år. Railo får sin del av æren for at Lazio i fjor vant en tittel for første gang på 26 år i fjor. Tidligere var Lazio stemplet som et lag som aldri vant de viktige kampene. Men i fjor ble også Lazio best når det gjelder.

Utfordring

Til den engelske avisa News of The World forteller Railo om dialogen da Eriksson ba om råd i forbindelse med Englands-jobben:

Railo: «Jeg fortalte ham at det var to risikoer forbundet med jobben. Den ene er at han som landslagsjef ikke kan være sammen med spillerne hver dag og gi dem sin fulle oppmerksomhet. Den andre er at han er utlending, og at engelskmennene ønsker en landsmann som landslagsjef.

Eriksson: «Det er veldig enkelt. Jeg tror du har rett... men jeg liker en utfordring.»

Blir lei

Eriksson presiserte det under gårsdagens boklansering i Stockholm:

- Etter noen år på ett sted, blir jeg lei. Jeg vil videre. Men det er fortsatt et stort mål å vinne Mesterligaen med Lazio, påpeker han.

<B>VENNER:</B>Sven-Göran Eriksson og den norske idretts-psykologen Willi Railo har skrevet bok sammen. I går lanserte de den i Sverige.