- Må ha vært den kjedeligste kampen dere har sett

Carew om møtet med Riise.

OSLO/BIRMINGHAM (Dagbladet.no): Aston Villa - Liverpool 0-0.

Dagens oppgjør på Villa Park er en fotballkamp vi ikke kommer til å tenke tilbake på med stor begeistring. Selv ikke den potensielle norske toppduellen mellom John Carew og John Arne Riise ble det minste spennende.

- Jeg tenkte på det nå etterpå. Det må ha vært den kjedeligste fotballkampen dere har sett. Jeg snakka med John Arne også. Og han sa bare «ja, det var kjedelig», sier Carew til Dagbladet.no etter kampen. 

- Det var ikke mye som skjedde, nei, sier Riise til Dagbladet.no.

Sjanse etter 89 minutter

Den store målsjansen i kampen kom etter 89 minutter, da innbytter Robbie Fowler nikket mot mål etter et innlegg fra Jermaine Pennant, men Thomas Sørensen i Villa-målet parerte fint.

Det var også tilløp til dramatikk på overtid, da Pennant var ufin med Carew og Lørenskog-gutten hisset seg opp tilstrekkelig til at begge fikk gult kort.

Carew mener Pennant-episoden var uproblematisk:

HARDT ARBEID: John Carew jobbet hardt mot Liverpools stopperduo Jamie Carragher og Daniel Agger. Men mål ble det ikke av det. Foto: AP/Scanpix
HARDT ARBEID: John Carew jobbet hardt mot Liverpools stopperduo Jamie Carragher og Daniel Agger. Men mål ble det ikke av det. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Det var ingen ting. Klart frispark fra min side. Han sparket ikke. Det var bare en sleiv, sier Carew.

Villa ville ha straffe

Villa og hjemmefansen var sinte - muligens med rette - på at Stilian Petrov ikke fikk straffe rett før pause.

Men 0-0 var i grunnen det eneste rettferdige resultatet i en sjeldent tam fotballkamp fra engelsk toppserie.

- Jeg følte vi hadde full kontroll defensivt. Men vi klarte bare ikke å skape mer framover, sier Riise.

Et norsk lyspunkt å ta med seg inn mot de kommende landskampene: John Carew brukte krefter på å skjerme baller unna Liverpool-stopperne og ble belønnet med banens beste-stempelet fra sponsorjuryen på Villa Park.

- Jeg vinner mange dueller, men flankene våre rakk ikke alltid opp, sier Carew.

MÅLLØST: Heller ikke John Arne Riise klarte å skape stort offensivt fra sin backposisjon. Han hadde nok med å stoppe Gabriel Agbonlahor.