LITE TROVERDIG: Steffen Kjærgaard fotografert sammen med Lance Armstrong  (bak) under tour'en i 2001. Kjærgaard kjenner seg ikke igjen i noen av Floyd Landis beskyldninger.
Arkivfoto: Espen Haslene/SCANPIX
LITE TROVERDIG: Steffen Kjærgaard fotografert sammen med Lance Armstrong (bak) under tour'en i 2001. Kjærgaard kjenner seg ikke igjen i noen av Floyd Landis beskyldninger. Arkivfoto: Espen Haslene/SCANPIXVis mer

- Må ha vært inni helvetes naiv om noe av dette skjedde

Steffen Kjærgaard var i US Postal sammen med Landis og Armstrong.

|||

(Dagbladet): Norske Steffen Kjærgaard syklet for US Postal fra 2000 til 2003, og det er i siste halvdel av denne perioden at Floyd Landis nå hevder det foregikk omfattende juks i det amerikanske storlaget.

Landis hevder blant mye annet at han sammen med stjernene Lance Armstrong og George Hincapie skal ha tappet og oppbevart blod i Armstrongs leilighet i Spania.

- Landis er en fyr med lite troverdighet. Han har løyet i fire år, og plutselig gjør han kollbøtte nå, sier Steffen Kjærgaard til Dagbladet.

Kjærgaard har opplevd årevis med dopbeskyldninger mot Armstrong og hans disipler fra begynnelsen av 2000-tallet, og en rekke tidligere lagkamerater, hjelpere og kjenninger av laget har stått bak påstander i årevis.

- Jeg kjenner meg overhodet ikke igjen i disse beskyldningene. At vi i laget skal ha hatt medisinsk ekspertise til å være del av et system som er vanntett for dopingavsløringer, det er uttalelser jeg ikke kjenner meg igjen i i det hele tatt, sier den nåværende sportssjefen i Norges Cykleforbund.

- Dersom noen av disse beskyldningene skulle vise seg å stemme... Jeg har jo ikke sett noenting. Nei, da har jeg i det minste vært inni helvetes naiv, sier Kjærgaard.

Hyggelig

Kjærgaard har blitt nedringt av media i morgentimene i dag, etter at Floyd Landis' beskyldninger nådde overflaten.

- Landis var en hyggelig kar, akkurat som jeg sa da han ble avslørt i 2006. Men det viser seg jo at hyggelige karer doper seg de også, det ser vi jo igjen og igjen. Jeg er litt oppgitt akkurat nå, og har nesten ikke orka å lese noe særlig av det som har stått i dag. Jeg føler meg litt maktesløs, for dette er jo nesten et tiår siden, sier Steffen Kjærgaard.

En rekke US Postal Service-ryttere er blitt avslørt som dopingsyndere de siste årene, men det skjedde i tiden etter et de hadde forlatt laget til fordel for stjernestatus i andre team. Blant dem er altså Landis, Roberto Heras og Tyler Hamilton.

Ingenting å tape

At Johan Bruyneel skulle ha spilt en så sentral rolle som Landis antyder, mener Kjærgaard er helt uforståelig.

- Jeg ser ikke Bruyneel er en pådriver for dopingmisbruk. Det kjenner jeg meg ikke igjen i, sier han.

- Landis virker å ha lite eller ingenting å tape, han har vært gjennom mye. Det er jo et spørsmål man må stille seg, hva folk vil gjøre når de er helt på bånn, sier Kjærgaard til Dagbladet.