ROSER SKOFTERUD: Marit Bjørgen tror Vibeke Skofterud har tatt et vanskelig, men helt riktig, valg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ROSER SKOFTERUD: Marit Bjørgen tror Vibeke Skofterud har tatt et vanskelig, men helt riktig, valg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Må ha vært vanskelig for Vibeke

Skofterud overrasket Bjørgen.

HAMAR (Dagbladet): Marit Bjørgen og Vibeke Skofterud er jevngamle og har vært konkurrenter og lagvenninner i over 15 år.

Men til tross for at de kjenner hverandre godt, kom det uventet for Bjørgen da Skofterud fredag bestemte seg for å avslutte sesongen.

- Det må ha vært et vanskelig valg. Jeg ble nok litt overrasket, sier Bjørgen til Dagbladet.

- Veldig fornuftig Landslagstrener Egil Kristiansen forklarer Skofteruds plutselige sesongpunktum med at den fysiske belastningen har vært for stor, og at Slitu-jenta er sliten både fysisk og mentalt.

Nå skal hun la kroppen nullstille seg før oppkjøringa til OL i Sotsji starter 1. mai.

Den vurderingen støtter Bjørgen, som selv tok et langt avbrekk etter den skuffende 2009-sesongen.

- Jeg tror det er veldig fornuftig av Vibeke med tanke på OL neste år. Nå kan hun starte med blanke ark og være godt rustet når vi starter opp igjen, og det tror jeg er viktig. Man vil så mye, men skal man drive med idrett, må man være frisk og ha en kropp som spiller på lag, poengterer langrennsdronninga, som selv tok sitt NM-gull nummer 16 i går.

Likt med Brå Dermed tangerte hun Oddvar Brå og Bente Skari.

- Oddvar Brå har levd lenge på dette, så det er på tide at noen slår ham. Nå er vi likt, så får vi se, sier Bjørgen.

Gårsdagens gull satt imidlertid langt inne. På den 15 km lange fellesstarten med skibytte fikk Bjørgen tøffere kamp enn noen gang før av Therese Johaug i spurten.

- Jeg var trygg på spurten min, men Therese imponerte meg. Jeg var litt overrasket, innrømmer Bjørgen.

I går kveld reiste både Bjørgen og Johaug hjem fra NM. Nå venter en rolig uke på hjemmebane, før de drar på høydesamling i Seiser Alm for å finpusse formen fram mot VM i Val di Fiemme.