Må hoppe høyere, løpe raskere og være sabla mye bedre i fotball...

For å ha en sjanse til å slå Europas beste spilllere. Se video.

(Dagbladet): - Hvis jeg ikke blir valgt ut, blir jeg ikke skuffet. Jeg blir kjempeglad for vegne av han som blir tatt ut, sier Bruno Leite (17) fra Oslo.

Han er én av fem finalister som representerer Norge i den første delfinalen i den internasjonale talentjakten The Chance.

Guttedrømmen Denne våren har talentspeidere over hele verden vurdert unge fotballspillere på jakt etter de neste store stjernene.

Konkurransen, som sportstøy og -utstyrsprodusenten Nike står bak, arrangeres i hele 50 land.

Premien for de 16 spillerne som står igjen helt til slutt etter flere uttaksrunder, er muligheten til å trene og spille med noen av verdens beste lag, blant disse Barcelona, Juventus og Manchester United.

Reiser rundt I Norge har trenerne Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen de siste månedene reist land og strand rundt på jakt etter de unge stortalentene.

- Vi ser etter spillere som har gode fysiske egenskaper. Fart er viktig i internasjonal fotball. Atleter som greier seg én mot én. Men det kan også være en god forsvarer som alltid stopper motstanderen, sa Hansen Wold da de la ut på speiderturneen.

- Det er mange spillertyper som er aktuelle, men de må ha individuelle ferdigheter. Disse ferdighetene må i tillegg brukes til lagets beste. Det er først og fremst utespillere vi ser etter, fortsatte han.

Fem finalister Bruno fikk den første finalebilletten.

Mathias Fredriksen (18) fra Porsgrunn ble den andre utvalgte.

I 2010 vant han konkurransen «Make The Difference» og et treningsopphold hos Manchester United, men var da for ung til å bli sendt til the Chance.

Lagkameratene Imad Ouhadou (18) og Fitim Kastrati (17) fra Skeid sikret seg plass nummer tre og fire.

Midstopperen Hakan Polat (17) var den siste som greide å overbevise Hansen Wold og Halvorsen om at han fortjente den femte finaleplassen.

Krevende helg Nylig satte de fem spillerne og de to trenerne seg på flyet til Nederland for den første delfinalen eller «precamp».

Her får de norske gutta brynet seg på 85 av de beste unge spillerne fra Nord-Europa.

I løpet av en svært intensiv helg skal deltakerantallet første reduseres til 26, før ni spillere står igjen til slutt med en billett til superfinalen i Barcelona i august.

Testes grundig Allerede den første dagen må alle de unge spillerne gjennom to krevende tester.

Først SPARQ som måler blant annet fart, spenst og utholdenhet.

Denne følges opp av en kamp der spillerne utstyres med GPS-brikker.

På den måten kan trenerne bedre følge med og analysere spillernes bevegelser og aktivitet i etterkant.