Må hvile i EM

Tonje Larsens kranglete knær tåler ikke et helt EM.

- Jeg er ikke sur

I går morges la håndballjentene siste treningsfinpuss på Norges idrettshøgskole før dagens avreise til Danmark. Tonje Larsen (27) fulgte deler av treninga fra sidelinja, men det var ikke på grunn av vonde knær. Pusten i bakken rullerte blant spillerne i løpet av den to timer lange morgenøkta.

Ekstra gira

Men selv om Larvik-jenta er i knallform om dagen, er landslagstrener Marit Breivik klar:

- Vi kan ikke bruke Tonje i 2 x 30 minutter i åtte kamper. Det tåler ikke knærne.

Hovedpersonen selv er enig.

- Jeg tror ikke jeg holder hele tida, sier Tonje Larsen til Dagbladet.

Trøblete knær satte henne utenfor EM og VM de to siste sesongene. Hun fikk med seg OL-bronsen fra Sydney i 2000, men EM i desember samme år og VM året etter ble en tv-tittende affære for den robuste bakspilleren. Nå er hun mer gira på mesterskapsspill enn noen gang.

- Ja, det begynner å bli en stund siden sist. Jeg er egentlig alltid ekstra gira foran store mesterskap, jeg, smiler hun.

Forsiktig

Under Danmark-kampen for bare tre uker siden vred hun seg i smerter, og måtte hinke ut med sitt problematiske «jumpers» kne. Det vakte stor bekymring i landslagsleiren.

- Jeg har holdt meg på beina siden den tid. Men det skal dessverre lite til før jeg får trøbbel med kneet. Nå kjenner jeg ingenting. Og det er ikke slik at jeg kommer til å spare på kneet mitt i EM. Jeg reiser ikke til Danmark for å være forsiktig, sier Larsen, som kom tilbake til landslaget sist vår.

- Men jeg må selvfølgelig være forsiktig i den forstand at jeg går ut hvis jeg kjenner noe til smertene, legger hun til.

Marit Breivik har store forventninger til Larsen under EM.

- Tonje er god i både forsvar og angrep. Hun tar kommando i spillet og er definitivt en av sjefene på laget, sier Breivik.

Tonje Larsen har store forventninger til egen innsats - og selvfølgelig lagets.

- Jeg tror vi er gode nok til å ta gull, understreker hun.

Store forventninger har Larsen også til dagens overfart fra Oslo til København med danskebåten. Det blir ikke akkurat noe dansebåtopplegg for håndballjentene, men en og annen enarmet banditt skal nok få gjennomgå. I hvert fall av Tonje Larsen fra Larvik.

- Jeg kommer nok til å ta med noen kronestykker, ja!

FRA SIDELINJA: Tonje Larsen (27) regner ikke med å få full spilletid i EM i Danmark, som for Norges del starter fredag med kamp mot Spania. I går hadde laget sin siste trening før avreise.