Må i fengsel i 18 dager

Ardian Gashi må spikre paller i fengsel midt i en viktig periode for Vålerenga. VIF-direktør Kjetil Siem tror saken er blitt status for politiet.

Ardian Gashi må 18 dager i fengsel for å ha kjørt 136 kilometer i timen i 80-sonen i fjor sommer.

-  Jeg kan bekrefte at jeg har fått et brev i posten der jeg er innkalt til soning den 10. august, sier Gashi til Dagbladet.

Vålerenga håper å få utsatt soningen.

-  I utgangspunktet skal det ganske mye til for å få utsatt soning, sier politiadvokat Kjell Johan Abrahamsen ved Asker og Bærum politidistrikt.

Viktig periode

Ardian Gashi skal sone straffen i Hof fengsel i Vestfold. Fengselet tar primært imot personer som er dømt for brudd på veitrafikkloven, men de får også overført fanger fra fengsler med høyt sikkerhetsnivå.

Gashi må sone i en viktig periode for Vålerenga. De skal spille seriekamper mot Aalesund og Bodø/Glimt, kvartfinale i cupen mot Brann og forhåpentligvis tredjerunde Champions League-kvalifisering.

-  Det sier seg selv at dette ikke er noen ideell situasjon. Men jeg har ikke så lyst å si så mye mer om denne saken nå, sier Gashi.

-  Går utover klubben

VIF-direktør Kjetil Siem sier klubben vil sende inn en søknad om å få utsatt soningen.

-  Soningen kommer i den absolutt verste perioden for oss. Dersom han må sone i august, går jo det også utover en tredjepart, nemlig klubben og medspillerne. Han skal selvfølgelig sone straffen sin, men det er ikke vanskelig å finne særdeles gode argumenter for at soningen bør utsettes, sier Siem.

Siem mener politiet kan ha brukt Gashi-saken for å markere et standpunkt.

-  Jeg tror dessverre det ligger mye status og eksemplifisering i dette fra politiets side. Etter vår mening er det ganske ekstremt at de legger soningen til denne perioden. Saken har allerede vært en belastning for spilleren på grunn av medieoppmerksomheten. Bare det bør vært et argument for å få flyttet soningen, mener Siem.

Politiadvokat Kjell Johan Abrahamsen sier det er vanskelig å kommentere en søknad før han har sett den.

Gode argumenter

-  Fotballspillere skiller seg ikke fra andre, men det kan selvsagt være gode argumenter for å få soningen utsatt. Man tar først og fremst hensyn til skole og utdanning i de tilfellene soningsutsettelse blir innvilget, sier politiadvokaten.-   Det skal som sagt mye til å få utsatt soningen, men det kan jo hende at vi innvilger utsettelse i dette tilfellet. Vi skal vurdere søknaden grundig, lover politiadvokaten.

I FENGSEL: Ardian Gashi må 18 dager i fengsel for å ha kjørt 136 kilometer i timen i 80-sonen.