Må i hotell-karantene

TV 2-ekspert Jesper Mathisen: - Jeg skulle gjerne tatt karantenen alene i båten.

PÅ PLASS I SPANIA: TV 2-ekspert Jesper Mathisen. Foto: Geir Olsen / NTB
PÅ PLASS I SPANIA: TV 2-ekspert Jesper Mathisen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MARBELLA (Dagbladet): TV 2-ekspert Jesper Mathisen (34) forbereder fotballandslagets privatlandskamp mot Luxembourg onsdag.

Neste søndag venter Hellas - også dette er en privatlandskamp som spilles i Málaga. Deretter drar Mathisen og resten av TV 2-teamet hjem fra Spania. Da er det like nådeløst som for alle andre: I Norge venter karantenehotell.

Slik situasjonen er i dag, blir Mathisen og TV 2-teamet «låst inne» på et hotellrom i nærheten av Gardermoen i tre dager etter hjemkomst.

- Jeg skulle gjerne tatt karantenen alene i båten. Men folk har vært med på verre ting enn dette. Blir det karantenehotell, så blir det karantenehotell, sier Mathisen til Dagbladet på treningsanlegget La Quinta i Marbella.

I SOLA: Martin Ødegaard, Erling Braut Haaland og fotballandslaget trente på La Quinta i Marbella søndag. Foto: Geir Olsen / NTB
I SOLA: Martin Ødegaard, Erling Braut Haaland og fotballandslaget trente på La Quinta i Marbella søndag. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

TV 2-teamet og alle reisende fra Spania må forholde seg til disse coronareglene når de kommer til Norge:

  • Uavhengig av jobb- eller fritidsreise: De tre første dagene må du på karantenehotell. Avlegger du en negativ coronatest etter dag tre, kan du tilbringe de neste sju dagene av karantenen hjemme.
  • Ti dagers karantene kan kortes ned til sju dager dersom du avgir en negativ PCR-test på dag sju.

Øyvind Alsaker kommenterer de kommende landskampene fra Norge. Han unngår naturligvis karantene. Men i TV 2-teamet må både Mathisen og Jon Hartvig Børrestad belage seg på et hotellopphold når de lander på norsk jord.

Børrestad er ennå ikke på plass i Spania, men skal etter planen komme ned til kampene.

- Jeg har hatt corona. Sånn sett hadde jeg håpet at jeg kunne tatt karantenen hjemme, med eget soverom og bad. Men det ser ikke sånn ut. Jeg får bare bruke oppholdet til å gå inn i en EM-boble, forteller Mathisen.

Fotball-EM starter 11. juni - og 34-åringen blir sentral i TV 2's dekning.

- Jeg får i alle fall fred og ro til å forberede meg. Jeg får komme ut fra hotellet fullt forberedt, påpeker han.

ETTERTRAKTET: Landslagssjef Ståle Solbakken sier at Erling Braut Haaland står i en unik situasjon, uavhengig av hva som blir hans neste klubb. Video: NTB Vis mer

- Jeg tror jeg skal klare de tre dagene. Men hvis det blir 23 grader og sol på Sørlandet, blir det tungt å sitte på et hotell på Gardermoen. Det må jeg få lov til å si. Men vi tar det som det kommer.

Han fortsetter:

- Du har hørt diverse historier om folk som ikke har vært fornøyd med karantenehotell. Men hvis dette er et mareritt, så har vi fint lite å klage over i Norge.

Spania er et såkalt rødt land. Landet har 159,4 smittede per 100.000 innbyggere. For å unngå hotellkarantene, må tallet under 150 smittede per 100.000 innbyggere.

Landslagsspillerne som vender tilbake til Norge, slipper hotellkarantene. De har fått dispensasjon av myndighetene og får lov til å være i egen bolig de tre første dagene etter hjemkomst.

Deretter får de være hjemme eller på trening fram til dag sju. Avlegger du en negativ coronatest da, er kysten klar:

Du er en fri mann.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer