- Må ikke bli avhengige av Friend

- Nøkkelen blir å varriere spillet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Rob Friend scoret begge målene da Molde hentet inn Lillestrøms 2-0-ledelse i den siste serierunden og fikk uavgjort med 2-2.

Når de to lagene møtes på nytt til søndagens cupfinale, blir nøkkelen til seier å ikke la Friend bli for viktig.

- Hvis vi bare slår langt, blir vi for forutsigbare. Dessuten er vi aller best når vi får ballen ned på bakken, mener Daniel Berg Hestad.

- Spesiell kamp

Midtbanekollega Magnus Kihlberg er enig.

- Faren er at vi slår for mye langt og blir for avhengige av Rob i angrepene våre. Han er en god spiller og et godt alternativt, men det blir viktig å varriere spillet, mener Kihlberg, som møter gamle lagkamerater søndag.

Svensken forlot Åråsen etter 2002-sesongen, og er nå kaptein i Molde.

- Det blir en spesiell kamp. Cupfinalen i seg sjøl er spesiell, og i tillegg møter jeg gamle kompiser, sier Kihlberg til Dagbladet.no.

VIKTIG: Høye Rob Friend er et naturlig oppspillspunkt når Molde skal angripe. Her gratuleres han for scoring i 4-1-seieren over Rosenborg av Toni Kallio (t.h.), Matej Mavric og Daniel Berg Hestad. Foto: Scanpix
VIKTIG: Høye Rob Friend er et naturlig oppspillspunkt når Molde skal angripe. Her gratuleres han for scoring i 4-1-seieren over Rosenborg av Toni Kallio (t.h.), Matej Mavric og Daniel Berg Hestad. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg har stor tro på at vi kan vinne denne kampen. Vi har hatt godt tak på dem i år, og dessuten synes jeg de så bedre ut tidligere i sesongen.

Eget spill

Berg Hestad mener kampen betyr mye for både klubben og byen.

- Vi har hatt noen tunge år, og det er viktig for supporterne å få en opptur. Bare det å komme til cupfinalen er stort, det største du kan oppleve som klubbspiller i Norge, men det blir ekstra bra om vi vinner.

- For å klare det, må vi få kampen inn i vår bane. Det må ikke bli som på Åråsen sist helg, hvor Lillestrøm stort sett styrte kampen. Hvis vi får til vårt spill, har vi gode muligheter, mener Berg Hestad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer