- Må ikke miste hodet

Petter Solberg var småsjokkert etter å ha kjørt gjennom fartsprøvene i Rally Mexico for første gang i går kveld.

LEON (Dagbladet): Den viktige treningskjøringen fortsetter utover ettermiddag i dag, og Petters dom over løypene i ett av to nye rallyer i årets VM er interessant.

- Det er det mest spesille terrenget jeg har opplevd. Det er litt, Hellas, litt Kypros, og elementer fra Argentina, Portugal, Safari-rally, og New Zealand. Denne løypa har litt av alt, sier Solberg.

Smalt og heftig

Det varierte underlaget vil føre til at dekkvalget vil avgjøre mer enn vanlig.

- Det er så ulike forhold at vi ikke har dekk nok til å dekke alt. Har man bra dekk på ett strekk, så er det ikke sikkert det funker på den neste.

Så byr fartsetappene på en rekke førertekniske utfordringer.

- Noen plasser er det helt vanvittig smalt, andre steder noen store dropp og dumper som slå i stykker bilen om man satser for hardt og er uheldig. Så er det et par lange heftige hopp, men jeg tror ikke jeg vil satse alt på de strekkene så fremt det ikke står om sekunder i innspurten.

Smart

For Solberg tror ikke bånn gass hele veien er vinnerformelen denne gangen.

- Her gjelder det å kjøre smart. Da forsvinner man fort ut. Det er ikke mulig å gå for max-kjøring på disse veiene, smiler Petter.

- Jeg lover å kjøre fort. Det er ikke det, men det er ikke mulig å vinne hvis man mister hodet her.

Selv om Solberg går veldig nøye gjennom fartsprøvene med kartleser Phil Mills, så betyr ikke det at han memorere hver minste detalj i det han møter.

- Nei, noe må man bare ta på følelsen. Det blir for mye å huske hvis man skal pugge for mange detaljer om alle hull og dumper. Det greier jeg ikke.