Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Må ikke miste Tarik av syne

RBK på vakt i kveld.

• Direkte klokka 19: Rosenborg - Fredrikstad

(Dagbladet.no) Tarik Elyounoussi (20) har vært en av de heiteste spillerne de første tippeligaukene.

Han har puttet tre i de to første kampene, og utgjør kanskje den største trusselen for Rosenborg i kveld. Det er selvfølgelig trønderne klar over.

- Han er en spennende spiller som banker på døra til landslaget. Han bør jo inn der snarest mulig, sier RBK-sjef Rune Bratseth til RBKTV.

Mest opptatt av seg selv

Rosenborg åpnet med en noe heldig seier mot Lyn og tapte borte mot Strømsgodset på mandag. Lerkendal-publikummet forventer og forlanger tre poeng i kveld.

Da må Tarik stoppes.

- Han er en lettbeint spiller med bra balanse, stor fart og gode dribleferdigheter. Dessuten er han også en målscorer. Dette er en spiller vi må se opp for, sier Bratseth.

VIL BLI PASSET PÅ: Tarik Elyounoussi har vært god de første serierundene. I kveld skal han prøve seg mot Rosenborg på Lerkendal. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/SCANPIX
VIL BLI PASSET PÅ: Tarik Elyounoussi har vært god de første serierundene. I kveld skal han prøve seg mot Rosenborg på Lerkendal. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/SCANPIX Vis mer

Samtidig understreker han at Rosenborg på hjemmebane skal være mest opptatt av Rosenborg og ikke motstanderen. Det er likevel ikke til å komme utenom at gode spillere krever ekstra oppmerksomhet.

- På Lerkendal skal vi ikke være så opptatt av motstanderne, for det er vi som skal styre kampen. Men vi kan ikke miste Tarik av syne, forteller Bratseth.

FFK går for poeng

Steffen Iversen og Marek Sapara er fortsatt ute for RBK, men Yssouf Koné kom seg gjennom gårsdagens test. Han tråkket over på torsdag, men er klar til kamp i kveld.

Roar Strand, Per Ciljan Skjelbred og Vadim Demidov forlot alle gårsdagens trening, men trener Trond Henriksen var i går kveld ikke redd for at de skulle miste kampen.

- Det er i utgangspunktet småtterier. Men vi kan ikke ta noen sjanser, så derfor gikk det av treningen, sier han til adressa.no.

Joachim Thomassen debuterer trolig for FFK på Lerkendal og Patrik Gerrbrand er tilbake i midtforsvaret.

- Vi satser på å ta med oss minst ett poeng hjem. Vi leverte en god kamp mot dem i fjor (1-1) på Lerkendal, og jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal gjøre det igjen, sier Anders Grönhagen til Fredriksstad Blad.

image: - Må ikke miste Tarik av syne
SKAL STYRE: Rune Bratseth forteller at Rosenborg skal styre spillet på hjemmebane, men han legger til at Tarik Elyounoussi må følges tett.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media