PÅ HOPPKANTEN: Bjørn Einar Romøren, Anette Sagen, Tom Hilde og de andre hopperne er klare for sesongstarten. Foto: Erik Johansen / Scanpix
PÅ HOPPKANTEN: Bjørn Einar Romøren, Anette Sagen, Tom Hilde og de andre hopperne er klare for sesongstarten. Foto: Erik Johansen / ScanpixVis mer

- Må ikke montere bindingen feil vei for å oppnå resultater

Romøren-suksess med nye treningsmetoder.

Seier i sesongens første renn er ikke ensbetydende med en kommende jubelsesong. Bare spør Bjørn Einar Romøren (29).

Da verdenscupen i fjor ble åpnet i finske Kuusamo, stakk Romøren av med seier i det individuelle rennet. Da var det gått ett år og ni og en halv måned siden både hans og Norges forrige triumf i hoppbakken.

Deretter fulgte en berg-og-dalbane-sesong:

17-35-5-6-2-39-8-11-14-11-23-8-14- 23-25-23-8-7 i individuelle renn.

- Alt annet enn seier i sesongstarten er dårligere enn i fjor. Dermed må jeg eventuelt vinne med flere poeng for å overgå det. Men selv om jeg vant første rennet, ble det ingen jubelsesong, erkjenner Bjørn Einar Romøren overfor NTB en uke før verdenscupåpningen.

Bæringen opplevde fjorårssesongens bunnotering i Vancouver-OL, der han ble satt ut av laget som vant bronsemedalje i laghopp.

Verdensrekordholderen tror ikke på de store forandringene før en sesong som skal toppes med VM på hjemme-hjemmebane for Hosle-mannen.

- Man er ikke nødt til å montere bindingene på skiene feil vei for å oppnå stor forskjell. Den nye treningsmodellen i landslaget har vist seg positiv for meg personlig. Det viser også resultatene av alle tester, der jeg har økt mye i forhold til tidligere år.

Romøren er Norges tredje mestvinnende i verdenscupen gjennom tidene med åtte seirer, det samme som Espen Bredesen. Bare Roar Ljøkelsøy (11) og Roger Ruud (9) har flere enkelttriumfer.

(NTB)