'Må ikke ta av om vi slår Norge 3-0'

I kveld vil manager Lawrie Sanchez vise at Nord-Irland virkelig er bedre enn Lesotho og Madagaskar.

BELFAST (Dagbladet.no): Fifa-rankingen forteller at de to afrikanske landene - og blant andre Benin - er bedre enn nordirene til å spille fotball. Slik er det når du er rangert som 124 i verden, og ikke har legender som George Best eller Norman Whiteside lenger.

For tre uker siden overtok Sanchez et mannskap som ikke har vunnet på 14 kamper, og ikke scoret på 13 de to siste årene.

- Dette er starten på en ny tid. Og vi må ikke ta av om vi slår Norge 3-0, sier den tidligere Wimbledon-spilleren.

Som forgjengeren Sammy McIlroy erfarte er det resultatene som teller, også i en privatkamp. Derfor er Sanchez mest opptatt av bringe lykke inn i fotballhjertene til 1,5 mill. nordirer. Det skjer ikke uten scoring.

- Ja, vi vil score, men jeg er også ute etter seier i fotballkamper. Hvis vi scorer mot Norge regner jeg med at vi vinner kampen. Jeg er overveldet av støtten fra folket, men nå må vi gi dem noe å smile over tilbake.

Ikke all statistikk er dårlig lesning for Sanchez. De tre forrige landslagssjefene for Nord-Irland startet alle med seier.

- Det er viktig at folk husker at dette er en ny start under et nytt regime. Kanskje skjer det noe nytt også. Men det er tidlig, og fansen kan ikke forvente mirakler over natta.

De har jo ikke Åge Hareide.

  • Trolig lag for Nord-Irland: Taylor (Birmingham) - Baird (Southampton), Hughes (Newcastle), McCartney (Sunderland), Kennedy (Wigan) - Gillespie (Leicester), Griffin (Stockport), Hughes (Crystal Palace), Johnson (Birmingham) - Healy (Preston), Smith (Glentoran).

    Norges lag: Myhre (Sunderland) - El Fakiri (Monaco), Johnsen (Aston Villa), Hangeland (Viking), Riise (Liverpool) - Helstad (Austria Wien), Andresen (Blackburn), Hoseth (Molde), Gamst Pedersen (Tromsø) - Steffen Iversen (Wolverhampton) - Sigurd Rushfeldt (Austria Wien).

    Følg Nord-Irland - Norge direkte på Dagbladet.no klokka 20.45.

VIL IKKE SETTE VERDENSREKORD: Nord-Irland setter verdensrekord i antall kamper på rad uten landslagsmål om de ikke scorer mot Norge. Nordirsk presse vet hva de ønsker seg.