- Må innrømme at jeg ikke ble imponert

Nils Arne Eggen har sett VIF, Stabæk og Brann.

(Dagbladet.no): Sjelden har mangelen på en opplagt gullkandidat vært klarere i Tippeligaen. De fleste eksperter mener seks lag kan være kapable til å vinne: Brann, Viking, Lillestrøm, Vålerenga, Rosenborg og Stabæk.

Nils Arne Eggen er ikke spesielt begeistret for tabelltipsene som florerer. Selv vil han ikke tippe utfallet verken i topp eller bunn, men han tror på en svært jevn sesong.

- Det å spå er jeg ikke glad i. Jeg uttaler meg bare om fotball jeg har sett, det har jeg bestandig hatt som prinsipp. Men det ser ut som det kan bli veldig jevnt. Alle kan ta poeng fra alle, og jeg blir veldig overrasket hvis noen rykker fra tidlig, sier Eggen til Dagbladet.no.

Tror på de unge

På spørsmål om hvordan Rosenborg ser ut foran seriestarten, innvilger han seg en god tenkepause.

- De ser solide ut, synes jeg, de har spilt jevnt bra og klarte seg bra mot Fiorentina. Men det scores litt lite mål, samtidig som det slippes inn lite. Det snur seg fort framover på banen.

- Hva tenker du om forsterkningene de har hentet?

- Miller har jeg ikke sett mye av, men både Jarstein og Demidov er spillere for både nåtid og framtid. Det er en bevisst satsing, såvidt jeg forstår. Rosenborg satser ungt og har nesten en tredel av Norges U21-lag. Det spørs hvor lang tid det tar før det setter seg, sier han.

TROR PÅ JEVN TIPPELIGA: Nils Arne Eggen blir overrasket dersom noen lag stikker fra tidlig. Han mener RBK ser solide ut, men er ikke imponert over det han har sett av lag som VIF, Stabæk og Brann i vinter. Foto: SCANPIX
TROR PÅ JEVN TIPPELIGA: Nils Arne Eggen blir overrasket dersom noen lag stikker fra tidlig. Han mener RBK ser solide ut, men er ikke imponert over det han har sett av lag som VIF, Stabæk og Brann i vinter. Foto: SCANPIX Vis mer

Trodde stygge tap var historie

Selv om Eggen ikke har sett så mange vinterkamper med de antatte topplagene i Tippeligan, har han fått med seg noen oppgjør i Spania og på TV.

Uten å bli imponert.

- Jeg må innrømme at jeg ikke er blitt så imponert. Vålerenga har jeg sett, Stabæk så jeg her, og Brann har jeg bare sett på TV. Jeg bare kikker på, det er ikke noe analytisk. Men som sagt, hvis jeg skal ta i bittelitt: Foreløpig har ingen vist seg gode nok og stabile nok i den offensive delen til å bli sånn som Rosenborg var, i den perioden hvor vi var virkelig gode i forhold til resten. Men det kan fort endre seg, sier Eggen.

- Er det synd at norsk fotball ikke har et lokomotiv som alle de andre strekker seg etter?

- Fotballen blir mer og mer internasjonal, så jeg må vurderte oss litt i forhold til den internasjonale biten. Det er klart, nå var det to gode motstandere Rosenborg og Brann møtte i UEFA-cupen. RBK hadde vel ikke spesielt god mulighet mot Fiorentina, og i hvert fall ikke Brann mot Everton. Jeg trodde det var slutt på den tida hvor vi opplevde braknederlag. Men for all del, det gjorde vi i Rosenborg også, sier Eggen.

Han har ett håp for Tippeligaen i år, og selvsagt handler det om den offensive delen av spillet.

- Jeg håper lagene er mest opptatt av det angrepsmessige, de er nødt til å score mye mål. Publikum skal jo helst komme, og selv om det har vært bra, håper jeg det øker på. Ingen betaler 250 kroner for å se på innkast. Det sa jeg en gang i tida, og det gjelder fortsatt, sier Eggen.

- Må innrømme at jeg ikke ble imponert
<B>EGGEN TROR PÅ UNGDOMMEN:</B> Vadim Demidov er en av de nye unggutta som kan bli sentral for RBK i år.