Ski-VM 2021 - Halvor Egner Granerud:

Må isoleres etter dette bildet

Under ett døgn før Halvor Egner Granerud (24) fikk sin positive coronatest, ble han avbildet tett sammen med mediesjef Steinar Bjerkmann.

ISOLASJON: Etter at Halvor Egner Granerud testet positivt på coronaviruset, ble det kjent at også mediesjef Steinar Bjerkmann må i isolasjon. Her ser du hvorfor. Video: NTB / Bjørge Dahle Johansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Halvor Egner Graneruds positive coronatest sendte sjokkbølger gjennom det norske hoppmiljøet onsdag morgen. Han har selv bekreftet at VM nå er over for hans del.

Granerud møtte pressen i Oberstdorf så seint som tirsdag. Da hadde han flere en-til-en-intervjuer med den oppmøtte pressen utendørs. Det ble også tatt bilder, hvor Granerud og Bjerkmann sto tett sammen, uten munnbind.

Maren Lundby var inne på pressetreffet før Granerud. Bjerkmann opplyser at de to utøverne var i samme rom i kort tid, og at avstand ble overholdt.

- Kan ikke svare

Sportssjef Clas Bred Bråthen møtte pressen onsdag morgen, da spurte Dagbladet hvorfor ikke avstand og munnbind ble overholdt på presseseansen tirsdag.

- Jeg kan ikke svare deg på det. Det eneste jeg kan si er at Steinar Bjerkmann er i isolasjon. Det er ikke noe myndighetene her har krevd, for tiden de var sammen var for kort, forklarer Bråthen.

STORFAVORITT: Skihopper Halvor Egner Graneruds verdensmesterskap i Oberstdorf er over, etter at han onsdag testet positivt for covid-19. Hopplandslagets sportssjef, Clas Brede Bråthen, mener Granerud var én av tidenes favoritter. Ingen andre i det norske hopplandslaget må i isolasjon. Vis mer

- Veldig trist

Mediesjefen fikk selv spørsmål om hvordan han opplever dette.

- Jeg blir jo veldig trist på vegne av en fantastisk idrettsmann, person og venn - som har gjort en fantastisk sesong og så blir rammet i VM. Mine tanker går til Halvor, det er han som er her for å ta medaljer. Man blir jo satt ut, fordi man blir trist på andres vegne. Man blir veldig trist på andre vegne, forklarte mediesjefen.

Usikker smittevei

Bråthen sier de foreløpig ikke vet hvordan verdenscuplederen har blitt smittet.

- Det er ingen i vår leir som har som regnes som nærkontakt én, og må i isolasjon. Jentene, som skal ha renn onsdag kveld, har tatt hurtigtest, som har vist seg som negative, opplyser sportssjefen.

Så lenge de har negative tester kan de norske jentene stille til start.

Han forteller at hele troppen uansett skal testes på nytt onsdag, og at de har strengere kontroll enn det de er pålagt.

- Vi gjør alt i vår makt for å ha kontroll på situasjonen. Alle sover på enerom, og vi spiser nesten ikke ved samme bord, forteller Bråthen.

På pressekonferansen opplyser han også at resten herrelaget etter planen skal trene senere onsdag.

Herrene skal hoppe sitt renn i den store bakken fredag, før det er lagkonkurranse i samme bakke søndag, hvor Granerud ville vært en nøkkelmann for Norge i jakten på et gull.

- Det er en veldig vanskelig situasjon, men Halvor har vært forberedt på at dette er et scenario, noe jeg tror har hjulpet med å ta den verste mentale støyten, sier Bråthen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer