- Må jobbe mye for å bli som Solskjær

Matchvinner Hernandez smigres av sammenligningen.

RØD GLEDE: Som alltid feiret Javier Hernandez en scoring som om det var vinnermålet i en VM-finale. Men 2-1-målet mot West Bromwich var uhyre viktig, det også. Wayne Rooney ser ikke ut til å være særlig mindre begeistret. Foto:   REUTERS/Darren Staples
RØD GLEDE: Som alltid feiret Javier Hernandez en scoring som om det var vinnermålet i en VM-finale. Men 2-1-målet mot West Bromwich var uhyre viktig, det også. Wayne Rooney ser ikke ut til å være særlig mindre begeistret. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

(Dagbladet): Mot West Bromwich var han der igjen, Javier Hernandez.

«Chicharito» hadde vært på banen i et kvarter da han stanget inn 2-1 fra Wayne Rooneys hjørnespark, hans åttende scoring for sesongen.

At fem av dem har kommet som innbytter gjør sammenligningen med Ole Gunnar Solskjær stadig mer relevant - nordmannen har rekorden i antall innbytterscoringer i Manchester United (28).

En av dem som er glad i å snakke om likheten mellom de to er sir Alex Ferguson. Og han gjorde det igjen etter seieren mot West Bromwich i ettermiddag.

Hernandez selv mener imidlertid han har langt igjen før han tåler sammenligningen med nordmannen.

VINNERMÅLET: Til tross for sine beskjedne 175 centimeter raget Javier Hernandez høyest inne i feltet, og stanget inn seiersmålet et kvarter før slutt. Somen A. Tchoyi er maktesløs tilskuer. Foto: REUTERS/Darren Staples
VINNERMÅLET: Til tross for sine beskjedne 175 centimeter raget Javier Hernandez høyest inne i feltet, og stanget inn seiersmålet et kvarter før slutt. Somen A. Tchoyi er maktesløs tilskuer. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Det er flott å høre det, og en god motivasjon for meg, men jeg vet at jeg må jobbe masse for å bli som ham, sier 22-åringen til MUTV.

Mange likheter
Evnen til å komme fra benken og forandre et kampbilde er på langt nær det eneste Solskjær og Hernandez har til felles: Begge ser yngre ut enn fødselsattesten tilsier, begge ble hentet til klubben på et tidspunkt hvor de var helt ukjente for de fleste og begge har kliniske avslutterferdigheter.

Hernandez er imidlertid alene om én ting: Å feire enhver scoring som om det var det første målet i karrieren. Dagens scoring mot WBA var intet unntak, men så var det da også en ekstremt viktig fulltreffer.

Sir Alex Ferguson beskrev 2-1-seieren som et «enormt resultat».

- Jeg husker at jeg sto nær keeperen. Wazza (Rooney, journ.anm) slo inn ballen, jeg møtte den og headet den i mål. Det var flott å feire foran fansen, sier han.

Beste julefeiring noensinne
Hernandez er ikke mer enn 175 centimeter høy, men har like fullt markert seg som en sterk og spenstig hodespiller. Scoringen mot Stoke, der han stanget inn 1-0 med en whiplash-bevegelse med ryggen mot mål, er blant de mer spesielle målene i Premier League denne sesongen.

Etter at Wayne Rooney returnerte fra skade og «fatcamp» i USA er det blitt begrenset med spilletid på Hernandez. Men også på det området ligner han Solskjær - for han klager aldri.

DEN ORIGINALE SUPERSUB: Ole Gunnar Solskjær har klubbrekorden for innbytterscoringer på Old Trafford - 28 av målene hans kom etter å ha kommet inn. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
DEN ORIGINALE SUPERSUB: Ole Gunnar Solskjær har klubbrekorden for innbytterscoringer på Old Trafford - 28 av målene hans kom etter å ha kommet inn. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

Til tross for bare 38 minutter på banen i de siste tre kampene beskriver meksikaneren jula som den beste han har opplevd.

- Det har vært annerledes, men jeg er veldig lykkelig. Dette har vært den beste julefeiringen - jeg er her med hele familien og jeg spiller for Manchester United.

PS! Ifølge OptaJoe har 13 av Uniteds 41 scoringer i Premier League denne sesongen kommet på hodet. Det er mer enn 16 lag greide gjennom hele fjorårssesongen.

WHIPLASH-SCORING: Javier Hernandez har scoret et av de mest spesielle Premier League-målene denne sesongen, mot Stoke. Foto: (AP Photo/Simon Dawson)
WHIPLASH-SCORING: Javier Hernandez har scoret et av de mest spesielle Premier League-målene denne sesongen, mot Stoke. Foto: (AP Photo/Simon Dawson) Vis mer