Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Må kanskje slutte å kalle ham junior

Anders Gløersen banket alle i sprint.

(Dagbladet.no): Han er fortsatt ikke blant de mest kjente langrennsnavnene, men Anders Gløersen er definitivt i ferd med å skaffe seg et navn å huske.

I dag gikk 21-åringen fra Oslo til topps på fristilsprinten i Lahti, hans andre verdenscupseier denne sesongen.

Gløersen tok kommandoen tidlig i finalen, ledet klart inn på stadion, og var aldri truet på oppløpet.

- Imponerende. Han dro hele veien, og det er ikke mange som tar junior i en spurt. Kanskje vi må begynne å kalle ham noe annet enn junior snart, sa lagkamerat Børre Næss fra NRKs studio.

Gløersen selv var ikke like overrasket som da han gikk til topps i Rybinsk før jul.

- Jeg måtte vise meg fram på Beito, og det gikk over all forventning i Rybinsk. Da skjønte jeg at det ikke var så stor forskjell på norgescup og verdenscup. Etterpå har jeg vært litt uheldig. I Canmore ble det fjerdeplass på den klassiske sprinten, og jeg falt i skøytesprinten. Da jeg ble nummer seks i Otepää knakk jeg en pigg på en stav og endte på sisteplass i finalen. I dag var jeg skikkelig sugen på å ta steget opp på pallen igjen, sier han til NTB.  

Ola Vigen Hattestad sørget for to nordmenn på pallen. Han hektet i den siste motbakken før innkjøringen til stadion, men leverte en så spurt og avanserte til tredjeplass. Andy Newell splittet nordmennene på pallen, mens svenske Björn Lind endte på fjerdeplass.

I kvinnenes sprint misbrukte Astrid Uhrenhold Jacobsen en gylden sjanse til å spise seg kraftig innpå Virpi Kuitunen i verdenscupsammendraget. Den finske jenta røk ut allerede i prologen, men kunne lettet konstatere at Astrid endte helt sist i sin kvartfinale.

SUVEREN: Anders Gløersen var i en klasse for seg, og vant sprinten i Lahti enkelt. Foto: AFP
SUVEREN: Anders Gløersen var i en klasse for seg, og vant sprinten i Lahti enkelt. Foto: AFP Vis mer

Kuitunen har nå 1101 poeng, mot 1022 for Uhrenholdt Jacobsen.

Marit Bjørgen kom seg til A-finalen, men falt i det hun var i ferd med å spurte inn til tredjeplass. Dermed ble hun bare nummer seks.

Chandra Crawford vant løpet.

image: - Må kanskje slutte å kalle ham junior
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media