Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball-VM

Må kanskje ta i bruk spesielle midler for å skille England og Belgia

Vinneren av gruppa med England og Belgia kan avgjøres på antall kort eller loddtrekning. Den som vinner, risikerer en tøffere vei mot eventuell finale.

HVA NÅ? Det blir en interessant kamp mellom Belgia og England etter at begge lagene står med samme poengsum og målforskjell. Foto: AFP PHOTO / Martin BERNETTI / NTB Scanpix
HVA NÅ? Det blir en interessant kamp mellom Belgia og England etter at begge lagene står med samme poengsum og målforskjell. Foto: AFP PHOTO / Martin BERNETTI / NTB Scanpix Vis mer

NIZJNIJ NOVGOROD (Dagbladet): Det som allerede før kampen mellom England og Panama var et spennende scenario, har nå blitt enda mer interessant.

For etter Englands 6-1-seier over Panama har Belgia og England helt lik målforskjell før gruppefinalen førstkommende torsdag. Det betyr at det laget som har færrest gule/røde kort blir vinner av gruppa, dersom det skulle ende uavgjort.

Akkurat nå er det England som leder an med to gule kort mot Belgias tre. Dersom det ikke blir mulig å skille lagene i målprotokollen eller kortstokken, vil gruppevinneren rett og slett trekkes.

England22008-26
Belgia22008-26
Tunisia20023-70
Panama20021-90

Og hvorfor er det spesielt interessant?

Vinneren av gruppe G, hvor Belgia og England allerede er videre, vil møte nummer to i gruppe H - hvor lagene Japan, Colombia, Senegal og Polen kjemper om avansement.

Deretter venter vinneren av Brasil og Tyskland i kvartfinalen, dersom Brasil vinner sin gruppe og Tyskland blir nummer to i sin. Og det ligger an til at det blir slik nå, med tanke på at Mexico står med to strake seire og samtidig slo Tyskland.

I så fall vil den som vinner av England og Belgia på papiret få en tøffere kamp i kvartfinalen. For det laget som blir nummer to, møter vinneren av Mexico-Sveits/Serbia i kvartfinalen.

Og selv om Mexico allerede har slått Tyskland, er nok de fleste enige om at det er bedre å møte Javier Hernandez og co. enn et revansjelystent Tyskland - med merittene nasjonen har å vise til.

DIREKTE: Tete Lidbom og Marius Lien gjester Dagbladets VM-studio før kveldens kamp mellom Tyskland og Sverige. Programleder: Øyvind Godø / Nicolai Delebekk / Video: Per Ervland Vis mer

Vil vinne

Så hvordan vil spillerne reagere på dette? Vil Belgia forsøke å pådra seg flere kort enn England? Vil noen av lagene gå for seieren? Svaret er ja, ifølge Manchester Citys John Stones.

- Vinne. Jeg vil vinne. Dersom vi går inn i det med en annen tankegang og begynner å vurdere om andreplass er bedre, så vil det ikke gå bra etter min mening ut ifra tidligere erfaringer. Vi må fortsette å vinne, og det er det som har fått oss hit. Vi må holde det gående og ta det videre, sier Stones, som mener han må være disiplinert for å unngå gule kort mot Belgia.

Lenge etter at støvet har lagt seg etter de øvrige spillerne og noen journalister har notert så svetten renner i det klamme rommet, kommer endelig Harry Kane slentrende inn i pressesonen. Som vanlig er han villig til å svare på spørsmål, og det er ikke noen tvil når temaet kommer opp.

- Vi ønsker å vinne. Vi vil vinne gruppa og ta det med oss inn i neste runde. Så det er fint at vi kan ha mindre press i den kampen, sier hattrick-helten Kane til et samlet pressekorps.

- Ikke sikker

England-manager Gareth Southgate vil imidlertid ikke være like bombastisk som sine elever.

- Vi ønsker å beholde momentum og fortsette framgangen som lag. Jeg har hørt snakket om det er bedre å bli nummer en eller to, og jeg er ikke sikker på hvordan vi skal finne ut av det. La oss bare nyte kampen. Det er en kamp hvor vi ikke har mye press på oss, sier Southgate på pressekonferansen etter kampen.

Liverpool-backen Trent-Alexander Arnold sier det slik til Dagbladet:

- Målet vårt er å ikke få mange gule kort. Det er hovedoppgaven i den neste kampen.

Det tyder på at saken allerede har blitt diskutert i den engelske spillergruppa.

Vil gjøre sitt beste

Da Belgia slo Tunisia 5-2 var det også en diskusjon i den belgiske spillergruppa. Toby Alderweireld svarer slik når Dagbladet spør om dette er noe spillerne har diskutert:

- Nei, nei, nei. Det er det pressen som gjør. For oss er det viktigste å levere på banen og ta dette med oss videre til neste kamp. Vi skal forsøke å gjøre vårt beste neste torsdag og forsøke å vinne. Det er det viktigste.

Belgias Dedryck Boyata ble også spurt om dette scenarioet er noe han har tenkt på:

- Egentlig ikke, men det er ikke jeg som ser på disse tingene. Vi har en kamp å forberede oss til og vi får se hvordan det går, sier Boyata.

England spiller mot Belgia etter at alle de andre lagene har spilt, noe som gjør at spillerne på det tidspunktet vet hvem de vil møte ved å bli nummer en eller to.

Det gjør den kampen ekstra interessant.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media