Må kaste kondomdraktene

Kamerun tvinges til draktbytte midtveis i Afrika Cup.

(Dagbladet.no): Fifa-president Sepp Blatter er ingen mann i likestillingens ånd. Tidligere i januar foreslo sveitseren at fotballjenter burde kle seg i tettsittende, sexy plagg på banen.

Så motsatte han seg Kameruns nye drakter, som er tettsittende og sydd i ett stykke. Det afrikanske laget startet likevel Afrika Cup i den nye drakta.

Men nå er det snart slutt. Blatter skal ifølge londonavisa Evening Standard ha gitt beskjed om at kondomtrøyene skal vekk fra og med kvartfinalen. Selv om det afrikanske fotballforbundet (CAF) har godkjent draktene.

- De sier her at spillertrøyene må endres til standard trøye og bukse, hver for seg, etter gruppespillet, sier markedsjef i draktfabrikanten Puma, Filip Trulsson.

Markedsjefen forstår ikke hvorfor Fifa motsetter seg drakta, som gjør det vanskeligere for andre spillere å nappe tak i kamerunerne.

Nettopp Fifa har tidligere lansert en kampanje for å stoppe skjortehalingen under kamper. Og det internasjonale forbundet straffer for tida spillere hvis de drar av seg trøya i scoringsfeiringer.

Med Kameruns kondomdress er det naturligvis umulig.

- Det er en spilledrakt, den fungerer og gir ikke Kamerun noen fordel i forhold til andre lag, sier markedssjefen.

  • Fifa har Adidas, en konkurrent av Puma, som en av hovedsponsorene under Fotball-VM.
BYTTES UT:</B> Det kan se ut som shorts og trøye, men det er bare strikk og fargebytte rundt livet til Kamerun-spillerne.