- Må kopiere LSK

Ola By Rise etterlyser et lag med spillere som gir hundre prosent i innsats hver eneste kamp. - Jeg vil ha en høyere Lillestrøm-faktor i laget, sier assistenttreneren i Rosenborg.

Tidligere sesonger er det Rosenborg som har satt standarden for andre lag hjemme i Norge. Mange lag har prøvd å kopiere trøndernes spillestil og treningsmetoder. Kanskje er dette bildet i ferd med å endres.

Etter en rekke kamper med mager poenguttelling for Rosenborg, spekulerer assistenttrener Ola By Rise i om laget er for dårlig trent. I hvert fall i forhold til Lillestrøm.

På sin egen nettside skriver han at laget ikke er et topplag i oppløsning, men at de har hatt for få bærere i laget i det siste. Spillerne har dessuten vært puslete og forsiktige på banen.

Står i ro

- Det jeg savner er folk som kan ta seg skikkelig ut. Jeg vil ha et lag med spillere som tar seg ut 110 prosent - en høyere Lillestrøm-faktor, sier By Rise til Dagbladet.

- Jeg synes noen spillere på laget ikke har tatt ut kapasiteten sin. Det er bedre å gi maks, bli sliten og byttes ut, enn å gi 80 prosent. Det viktigste er å gå i kjelleren og hente krefter underveis i kampene, mener han.

By Rise har sett en tendens i Rosenborg at folk står i ro på banen.

Berg tilbake

- Det er små marginer som skaper mestere. Men uten maksimal arbeidsinnsats i bunn går det i hvert fall ikke. Kanskje vi ikke har vært bevisste nok på hvilke virkemidler som skal til, konkluderer han.

Et lag som vinner titler har folk som drar laget med seg hele tida. Nesten som i sykling, hvor syklistene veksler på å ligge i front. Disse bærerne i RBK har ifølge By Rise vært for få denne sesongen, og for mange har i stedet bare deltatt.

- I det siste har ingen stått fram som eksempler og gått foran, sier han.

Midtbanespiller Ørjan Berg er tilbake i startoppstillingen i dagens kamp mot Bodø/Glimt. I vår og på forsommeren har han vært skadet og sett lagkompisene fra sidelinja. Berg mener RBK aldri har vært et fysisk ståpå-lag som Lillestrøm.

- Når det butter imot har vi vansker med å ta motstanderen på ren fysikk og vinne på bare innsats. Det er svakheten vår. Men systemet vårt fungerer stort sett bra - det er sjelden vi trenger å legge det til side, sier han.

<B>FOR SLAPPE:</B> Harald M. Brattbakk og resten av Rosenborg må vise bedre innsats.