- HAR DERE IKKE HØRT CUPFINALEN I 1970?! Rafael Benitez vil forklare spillerne sine hvorfor det er så viktig for fansen å slå Leeds i ligacupen i morgen kveld. Antakelig var det noe annet han snakket med David Luiz og Fernando Torres om her. Foto: KIYOSHI OTA, EPA / NTB SCANPIX
- HAR DERE IKKE HØRT CUPFINALEN I 1970?! Rafael Benitez vil forklare spillerne sine hvorfor det er så viktig for fansen å slå Leeds i ligacupen i morgen kveld. Antakelig var det noe annet han snakket med David Luiz og Fernando Torres om her. Foto: KIYOSHI OTA, EPA / NTB SCANPIXVis mer

Må lære Chelsea-gutta hvorfor Leeds er erkerival

Benitez trekker linjene tilbake til grisekamp fra 1970.

Chelseas utenlandske spillere skal på skolebenken før morgendagens ligacupkamp mot Leeds, for å lære hvor bitre rivaler de to klubbene er.

Leeds har falt dypt siden velmaktsdagene og har ikke hatt mange kamper mot Chelsea de siste årene. Klubbene og deres tilhengere har imidlertid vært erkefiender siden den beryktede FA-cupfinaleomkampen i 1970, som var full av stygge taklinger og dårlig oppførsel.

Leeds har slått ut Everton og Southampton på vei mot kvartfinale i ligacupen og vil svært gjerne ha Chelsea-skalpen også.

- Vi skal snakke med spillerne og forklare litt om historien. Alle kamper er viktige, men denne er spesielt viktig for tilhengerne og klubben, sa Benitez tirsdag.

Chelsea er tilbake fra Japan, der det ble tap i VM-finalen for klubblag. Siden klubben er ute av mesterligaen og langt fra toppen i eliteserien, vokser betydningen av ligacupen.

Ekstra krydder til onsdagens kamp i Leeds gir også det betente forholdet mellom Benitez og Leeds-manager Neil Warnock.

- HUSKER DU LEEDS? Sist Chelsea møtte Leeds, i mai 2004, var Ramires nettopp fylt 14 og bodde fortsatt i Brasil. Han er trolig en av spillerne Benitez vil ta i skole før morgendagens kamp. Foto: SHIZUO  KAMBAYASHI, AP / NTB SCANPIX
- HUSKER DU LEEDS? Sist Chelsea møtte Leeds, i mai 2004, var Ramires nettopp fylt 14 og bodde fortsatt i Brasil. Han er trolig en av spillerne Benitez vil ta i skole før morgendagens kamp. Foto: SHIZUO KAMBAYASHI, AP / NTB SCANPIX Vis mer

I 2007 sendte Benitez et reservepreget Liverpool-lag på banen mot Fulham for å spare stjernene til mesterligafinalen. Fulham-seieren bidro til at Warnocks Sheffield United-lag rykket ned.

Warnock har aldri tilgitt Benitez og sier at han er usikker på om han vil ta Chelsea-manageren i hånden før kampen.

- Jeg er profesjonell og kommer til å oppføre meg, sier Benitez.

Det blir Chelseas åttende kamp på 24 dager, men manageren sier at hardt kampprogram er noe klubben bare må leve med. John Terry er fortsatt ute med skade, mens Daniel Sturridge er tvilsom. John Obi Mikel, Gary Cahill og Ramires er utestengt.

(NTB)