Må lære seg å være best

MOLDE (Dagbladet): Molde- Viking 2- 1. Lukten av cupfinale og seriegull begynner å bli sterk i Molde. Nå må laget øve seg på å være best i Norge. - Nå er vi laget som alle vil slå. Det er en uvant og vanskelig situasjon, innrømmer Daniel Berg Hestad.

Med to iskalde straffespark sendte han Molde til kvartfinale i Bergen. Og sørget for at laget fortsatt er ubeseiret i serie og cup.

Molde har tatt plass i førersetet i norsk fotball, og det forplikter.

- Det gir oss et større press enn vi er vant til. Alle forventer at vi skal vinne hver gang vi går på banen, sier Daniel Berg Hestad.

- Hvordan skal dere takle det presset gjennnom en hel sesong?

- Det er viktig å ha den rette innstillingen. Vi må ikke tro at vi vinner kamper uten full innsats. Vi må jobbe fram den samme vinnerkulturen som har gjort Rosenborg til Norges beste lag de siste sesongene, mener tomålsscoreren.

Mer kyniske

I går holdt Moldes vinnerkultur til fjerderundeseier over Viking, og til revansje for poengene som glapp i 4- 4-kampen mot stavanger-laget mandag.

En viktig del av seiersoppskriften var en mer kynisk Molde-utgave.

- Vi lærte mye av forrige kamp, da Viking hentet inn 4- 1-ledelsen vår. Det skulle ikke skje i dag. Derfor ble vi mer kyniske da vi gikk opp i ledelsen. Det ble sikkert ikke like underholdende for publikum, men det var viktigere for oss å holde på ledelsen, sier Berg Hestad.

Ny situasjon

Molde-trener Erik Brakstad er klar over de nye problemene som venter for hans ubeseirede lag.

- Dette er en ny situasjon for Molde. Vi har ikke øvd oss på å være nummer én. Jeg håper ikke det blir en mental sperre for spillerne, sier Brakstad.

- Og nå begynner vel noen å tenke på the double?

- Ja, og det er farlig. Vi har litt av hvert å jobbe med framover.