SKLED I SEMIEN: Fredrique Piquionne fikk en enkel oppgave i FA-cupsemifinalen mot Tottenham, etter at Michael Dawson skled i feltet. Foto: REUTERS/Phil Noble
SKLED I SEMIEN: Fredrique Piquionne fikk en enkel oppgave i FA-cupsemifinalen mot Tottenham, etter at Michael Dawson skled i feltet. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Må legge 65 nye gressmatter på Wembley

Grusomt gress gror ikke.

|||(Dagbladet): Wembley har i alle år vært selve symbolet på engelsk fotballstolthet. Alle ungguttene på balløya drømmer om å løpe ut på nasjonalarenaen.

Nå er Wembley i ferd med å bli en skam for engelsk fotball.

I tur og orden har managere og spillere den siste tida gitt gressmatta strykkarakter.

Nytt gress i 13 årDet er ikke bare i Tippeligaen lagene sliter med gress som ikke liker fotballspillere. Denne våren har engelske fotballspillere sklidd rundt på Wembleys 105 ganger 69 meter store matte.

Nå blir gresset lagt på nytt for 11. gang de to siste åra - og det er mer i vente.

Det engelske fotballforbundet (FA) innrømmet i går at de er nødt til å gjenta denne prosessen gjentatte ganger de neste 13 åra. Ifølge The Independent har forbundet vært i møte med eksperter - og konklusjonen er at gresset må legges på nytt fem ganger årlig framover.

Planen er altså 65 nye gressmatter de neste 13 åra.

BARE DUER KAN LIKE DETTE GRESSET: Wembley-matta ser strålende ut, helt til noen begynner å løpe på den. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
BARE DUER KAN LIKE DETTE GRESSET: Wembley-matta ser strålende ut, helt til noen begynner å løpe på den. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

Skyld i skader?- Vi erkjenner at vi må forbedre kvaliteten og er fast bestemt på å gjøre det. Det er midler til dette i budsjettet, selv om det ikke er fastsatt noe konkret beløp, sier en FA-talskvinne.

Sir Alex Ferguson mener Wembley-matta kanskje var skyld Michael Owens strekkskade, som ødela resten av sesongen etter ligacupfinalen i februar - og muligens også et Wayne Rooney-skade.

I FA-cupsemifinalen mellom Tottenham og Portsmouth fikk Pompey en gavepakke de utnyttet i ekstraomgangene etter at Spurs-midtstopper Michael Dawson skled i feltet.

Alle de fire semifinalemanagerne slaktet banen og spillerforeningens Gordon Taylor beskriver den som en skam.

Da Wembley ble bygget endte regninga på nesten tre milliarder mer enn budsjettert. Denne gjelda må betales og mye av inntektene kommer fra arrangementer som konserter, motorsportshow, NFL- og rugbykamper.

- Det er en overbruk av arenaen siden FA brukte så mye penger på den, sier BBC-kommentator Dan Roan.

ØDELAGT AV WEMBLEY? Michael Owen ble skadd og byttet ut i ligacupfinalen mot Aston Villa. Foto: AP/Jon Super
ØDELAGT AV WEMBLEY? Michael Owen ble skadd og byttet ut i ligacupfinalen mot Aston Villa. Foto: AP/Jon Super Vis mer