- Må legge noen av tulletingene bak meg

Høiland kan Sandnes-debutere mot Viking i kveld.


• Se og diskuter Sandnes Ulf - Viking i vårt fotballstudio klokka 19 i kveld.

(Dagbladet): Sandnes Ulf spiller i kveld sin første kamp i Tippeligaen - borte mot storebror og nabo Viking. Det kan samtidig bli et møte med gamleklubben for tidligere Viking-spiller Tommy Høiland (22).

- Det er alltid en spesiell følelse å møte gamleklubben. Men jeg legger det til side når kampen begynner, sier Høiland til Dagbladet.

Høiland har fortid i nettopp Viking, men valgte å gå til moderklubben Bryne i fjor i håp om mer spilletid i 1. divisjon.

Nå er han altså tilbake på øverste nivå etter overgangen til Sandnes Ulf tidligere denne måneden, men tenker ikke spesielt på at han skal vise Viking at han duger.

- Jeg har lyst til å vise meg fram i hver kamp jeg spiller.

- Ikke siste sjanse Høiland har en historie med uheldige episoder på grunn av et hett temperament. I februar i år ble han kastet ut fra en Bryne-trening etter at han skjelte ut lagkamerater og sparket til ting i frustrasjon over lagets dårlige prestasjoner.

Da han ble klar for Sandnes Ulf sa klubbens daglige leder Tom Rune Espedal til TV2.no at dette var Høilands «siste sjanse i toppfotballen» og at det var en vurdering spilleren selv var enig i.

- Jeg tror ikke det er den aller siste sjansen. Men jeg blir 23 år i år, og må vise at det bor noe i meg. Og jeg må legge bak meg noen av tulletingene, sier Høiland til Dagbladet.

- Hva gjør du for å få til det?

- Jeg tenker på det før kampene, og har hatt fokus på det i oppkjøringen. Jeg har for eksempel ikke fått noen gule kort på de kampene jeg har spilt i år.

Høiland prøver å finne det rette tenningsnivået og rett balanse mellom aggresivitet og beherskelse.

- Jeg ønsker å vinne veldig sterkt, så kan det kanskje bli litt for mye noen ganger. Temperamentet er en av mine styrker, men det er også en av de største svakhetene mine, sier Høiland.

Sammensveiset Han er svært tilfreds med mottakelsen han har fått i Sandnes Ulf.

- Jeg har fått en fantastisk velkomst, det er en fantastisk spillergruppe, og sammen med støtteapparatet er det en sammensveiset gjeng der alle jobber for alle, sier han.

Og det er litt andre forhold i Sandnes Ulf enn i Viking, som har vært et etablert topplag i årevis.

- Det er en litt liten og ny klubb, men det er en klubb på vei framover. Klubben ønsker å bli større, og er på god vei til å bli det. Men det er klart det er forskjell på å spille på en stadion som tar 5000 tilskuere i forhold til 16 000 som i Viking. Men samholdet i klubben blir bedre av det. Når du kommer til stadion, så hilser du på alle. Alle kjenner alle.

Vaktmester'n på backen En av de man kan hilse på er stadionvaktmesteren Harald Vindenes (24). Han spiller sannsynligvis venstreback på Viking stadion i kveld.

- Ja, det stemmer det. Sånn er det med klubber som kanskje ikke har samme forutsetninger som de andre, sier Høiland.

Selv kjemper Høiland med Gillès Ondo om spissplassen ved siden av Kamal Saaliti. Trener Asle Andersen sa etter siste trening i går, der begge ble drillet i rollen, at han ville sove på spissvalget til i dag.

- Vi kommer til å starte i 4-4-2, men jeg har ikke bestemt meg for om vi bruker Gilles eller Tommy fra start. Med Tommy får vi et uromoment på topp og en spiller som er i form. Han vil uansett få spilletid, men om det blir fra start eller ei, skal jeg bruke det neste døgnet til å vurdere. Ondo har jo også levert den siste tiden, sier Andersen til Aftenbladet.no.