Vil slette dop-rekorder

- Må leve med det

Jakob Ingebrigtsen (20) synes det er rart at han må konkurrere med tider satt av juksere. Kjetil Hildeskor legger ikke skjul på at det gir en dårlig følelse.

UNGE OG FREMADSTORMENDE: Ugandas Jacob Kiplimo og Jakob Ingebrigtsen etter 3 000 meteren i Roma. Foto: Vincenzo PINTO / AFP
UNGE OG FREMADSTORMENDE: Ugandas Jacob Kiplimo og Jakob Ingebrigtsen etter 3 000 meteren i Roma. Foto: Vincenzo PINTO / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Før sin død jobbet tidligere president i Det europeiske friidrettsforbundet, Svein Arne Hansen, for å få slettet rekorder i idretten satt av folk det seinere har vist seg har vært dopet.

Hans forslag gikk ut på å nulle ut rekordene fra og med 2005.

Med norsk friidrett på full vei framover, rammer dette plutselig flere av de norske utøverne:

Jakob Ingebrigtsen (20) ville hatt den europeiske rekorden på 3000 meter, om ikke Mohammed Mourhit hadde tatt den før han ble tatt for EPO. Marcus Thomsen (22) ville hatt norsk rekord i kule, om de allerede på lista som var tatt i doping, var fjernet. Hedda Hynne (30) leverte nylig årsbeste på 800 meter, men tida 1.58,10 holdt bare til en 855. plass over verdens raskeste tider.

- Rart

Jakob Ingebrigtsen legger ikke skjul på at han gjerne vil være i besittelse av europarekorden.

- Det er ikke så mye jeg kan gjøre. For å få den utmerkelsen jeg gjerne skulle ønske, så må jeg slå utøvere som er tatt i å jukse. Men det må jeg leve med. Men det er rart, det er jo ikke lov å jukse, sier Jakob Ingebrigtsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer