Solbakken svarer Arve Tellefsen:

- Må leve med det

Arve Tellefsen tok i et leserinnlegg i Dagbladet torsdag til orde for å avskaffe straffesparkkonkurranser i fotball. Nå har utspillet også kommet opp på landslagsnivå.

SKEPTISK: Ståle Solbakken liker forslaget til Arve Tellefsen, men tror det er praktisk umulig å få til. Foto: NTB
SKEPTISK: Ståle Solbakken liker forslaget til Arve Tellefsen, men tror det er praktisk umulig å få til. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arve Tellefsen, stjernemusiker og æresmedlem i Rosenborg, vil fjerne straffesparkkonkurransene i fotball.

«Tida er moden for å slutte med dette tøvet», skrev han blant annet i innlegget som ble publisert.

OGSÅ FOTBALLMANN: Arve Tellefsen er ikke bare en fremragende fiolinist. Han har også vært engasjert i fotballen gjennom et helt liv. Han var en av Nils Arne Eggens beste venner. Foto: NTB
OGSÅ FOTBALLMANN: Arve Tellefsen er ikke bare en fremragende fiolinist. Han har også vært engasjert i fotballen gjennom et helt liv. Han var en av Nils Arne Eggens beste venner. Foto: NTB Vis mer

Han utdypet:

«Straffesparkkonkurranse har ingenting med fotball å gjøre. Man oppnår riktignok å få en vinner, men man oppnår dessverre også å henge ut en syndebukk som er offer for tilfeldighetenes spill med ett spark på ballen.»

Overfor Dagbladet snakket Tellefsen mer om sin nye kampsak:

- Det er så jævlig å se på de stakkars spillerne som bommer. Det har gjort inntrykk på meg. Det vil alltid være en eller to som føler at de har ødelagt for laget. Det er sørgelig i en lagidrett hvor man skal vinne og tape sammen. Straffesparkkonkurranse er så jævlig urettferdig. Jeg slår av TV-en hver gang. Jeg orker ikke å se på, utbroderte Tellefsen til Dagbladet.

Alternativet

Han skisserte også et alternativ til straffesparkkonkurransen: En modell der man ved kampslutt eksempelvis tar av to og to spillere for hvert femte minutt av en ekstraomgang. En modell som for øvrig er lik den man praktiserer i innendørsfotball, futsal, om cupkamper ikke er avgjort ved ordinær tid.

Norges Fotballforbund sa i en uttalelse til Dagbladet i går at de vil gi forslaget en seriøs vurdering. Konkurransedirektør Nils Fisketjønn mener medias krav til å vite lengden på en kamp, vil være et mulig hinder.

Solbakken: - Praktisk umulig

Fredag svarte også landslagssjef Ståle Solbakken på Tellefsens forslag.

Han er først noe skeptisk til realismen i prosjektet.

- Jeg har respekt for Arve Tellefsen som musiker, men jeg er usikker på om denne går gjennom. Det han tenker på, for å komme Arve litt i møte her, er jo at han tenker skjebner. Syndebukker, sa Solbakken på pressekonferanse med landslaget fredag.

GODT HUMØR: Ståle Solbakken og Norge har trent på Ullevaal den siste uka. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
GODT HUMØR: Ståle Solbakken og Norge har trent på Ullevaal den siste uka. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Men landslagssjefen ser også at andre idretter har funnet sine alternativ til straffespark, - straffeslag og straffekastkonkurranser. Faktisk med løsninger som likner den Tellefsen foreslår.

- I ishockey har de funnet en måte å gjøre det på. Hvis du så finalen og semifinalen i VM nå, så gikk begge til sudden death. Og så ble det til slutt tre mot tre. Men jeg tror det tar for lang tid det der i fotball, før det får den store effekten, spår han.

SE TV: Den svenske komiker-trioen «De vet du» er populære i Sverige. Video: Rødt Kort Vis mer

Solbakken ser imidlertid fornuften i idéen bak forslaget.

- Jeg skjønner tankegangen, men det kommer nok ikke til å skje. Jeg tror det er praktisk umulig å gjennomføre det.

- Så du tror straffesparkkonkurransene blir stående?

- Ja, det tror jeg det blir. Vi har jo vært gjennom Silver goal og Golden goal i forskjellige mesterskap (første mål vinner red.anm.), så det har jo vært prøvd å gjøre noe med det. Du får noen syndebukker i straffesparkkonkurranse. Alt fra Maradona til Platini har missa på avgjørende straffer i store mesterskap. Så man må nok leve med det per nå, sier Solbakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer