«Må lide i Oslo»

Spanjolene mener at de er «dømt til å lide» for å kvalifisere seg til EM.

VALENCIA (Dagbladet): Spanske medier er kjent for å bruke kraftige ord og uttrykk. «Vi er dømt til å lide i Oslo», «Vi må lide i Norge» og «de to målene åpner for håp i det frosne helvetet som venter i Oslo» er noen av karakteristikkene avisene bruker.

Espen Johnsen blir hyllet i Spania. Han får toppkarakter i sportsavisene Marca og AS.

Uvisshet

«Norge kom seg levende fra Mestalla - fortsettelse følger», skriver sportsavisa Marca på sin førsteside. Sportsavisa skriver at Johnsen var «kveldens gud», mens landslagstrener Iñaki Saez får det glatte lag. Han kalles «en middelmådig skipbruden i fjordene».

- Vi reiser til Oslo med uvisshet i sjelen, med mye tvil og uten Mestalla, som var Spanias beste i går. Fra varmen i Valencia til den norske fryseboksen. Hvis fotball er for fotballspillere, tror jeg vi kommer til Portugal. Hvis fotball er for trenere, tviler jeg, på grunn av nervøsiteten Saez viste, skriver avisa på lederplass.

Landslagstreneren får blant annet kritikk fordi han stilte med fire forsvarere mot Norges enslige spiss, og fordi han byttet spillere for seint.

Svimmel trener

Avisa El Mundo mener det praktisk talt er umulig å finne noe som tilsier at Norge er bedre enn Spania på en fotballbane. Men de mener at Norge er sikker i sin spillestil, og mener landslagstreneren var «svimmel» i sin ledelse av laget.

Avisa ABC skriver at deres «11 tigere» vant en liten og farlig seier. Også de skryter av Espen Johnsen.

Storavisa El Pais mener Spania burde vunnet med flere mål.

- Norge viste at de er et av de mest forutsigbare lagene. De spiller med en enkel, men effektiv stil, heter det i avisa.

Sportsavisa AS skriver at Spania klart er det beste laget, og at Norge ikke har spillere som kan holde på ballen. Likevel frykter de returkampen.

- Vi kommer til å lide i Norge, det er sikkert, heter det i en kommentar.

«Heroisk avslutning», skriver AS om det siste kvarteret. De slår fast at Spania hadde 34 avslutninger på mål i kampen - 14 i de siste 15 minuttene.

Avisa Sport mener returkampen er helt åpen.

- Norges mål vanskeliggjorde vår ferd mot EM, men de to målene åpner for håp i det frosne helvetet som venter Spania i Oslo.

Porselens-tigere

«Dårlig betalt» og «Dømt til å lide» er titler i Mundo Deportivo, som slår fast at Spanias tigere viste seg å være av porselen.

Spanske aviser kommenterer og analyserer dommerens innsats. Og de er langt fra fornøyde. De mener at Fernando Torres ble snytt for straffe da Riise angivelig reiv ham ned, og de mener Tore André Flo burde vært avblåst før scoringen.

FRYKTER NORGE: Spansk presse mener deres lag er «dømt til å lide i Oslo» førstkommende onsdag. Men når Raul & Co. kommer til Ullevaal onsdag, slipper de å møte Henning Berg foran mål.