- Må ligne oss selv borte

Nils Arne Eggen vil Rosenborg skal bli mer lik seg selv på bortebane. Først da kan trønderne ta et fotballsteg videre.

Rosenborg-treneren gliste bredt og var i godt humør etter 2-2 mot Inter. Tirsdagsopplevelsen var stor, nå skal han og spillerne gjøre alt for å dra med seg den gode følelsen inn i borteoppgjøret mot franske Lyon neste uke.

- På Lerkendal kan vi slå alle, men vi må også ta poeng på bortebane. Vi vet det er veldig vanskelig, men ser du på resultatene fra i fjor var vi veldig nær flere ganger, mente Eggen.

Rosenborg kom ofte bakpå, men etter trenerens mening hadde de sjanser nok på slutten av kampene.

- De andre lagene la seg bakpå etter å ha scoret, og slapp oss til. Hadde vi vært flinkere i avslutningsfasen kunne vi fort fått med oss poeng hjem. Det er der forskjellen ligger.

Hareide på tråden

Så ringte mobiltelefonen, og Eggen la ut til arvtakeren Åge Hareide.

- Hei Åge. Vi sølte bort to poeng i går, men spillemessig var kampen noe av det beste vi har gjort, sa Eggen, før han nok en gang tok seg tid til journalistene.

- Vi skulle hatt flere folk på de to, Crespo og Vieri. Vi må bli flinkere i det jeg kaller marginalsituasjonene. Kyniske er et negativt ladet ord, jeg velger heller å bruke oppmerksomme. Det får vi arbeide videre med, kommenterte Eggen.

Kjappere enn Vieri

Unggutten Azar Karadas hadde en god dag i RBK-brakka etter to scoringer tirsdag. Eggen mener bergenseren nå har mest å hente framover på banen.

- Han er ung, og kan sikkert bli en god midtstopper eller back også. Men det største potensialet har han nok som spiss, og da må han spille framover, sa Eggen.

Treneren la til at 21-åringen var flinkere med ballen på mindre områder, og at gjennombruddskraften var større enn forventet.

- Han åpnet litt famlende, men kunne etter hvert avgjort kampen med sitt enorme hodespill. Azar ga oss en plussopplevelse mot Inter. Det gikk fortere med ham enn Vieri, men lønna er jo litt annerledes...

(NTB)

BLID: Det var en strålende opplagt Nils Arne Eggen som underholdt i Rosenborg-brakka i formiddag.