Må møte i retten

Den tidligere Rosenborg-spilleren må igjen møte i retten. Danskens advokat avviser anklagene.

TILTALT: Nicklas Bendtner står tiltalt for en rekke lovbrudd. Foto: Terje Pedersen / NTB
TILTALT: Nicklas Bendtner står tiltalt for en rekke lovbrudd. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nicklas Bendtner skapte blest rundt norsk fotball - både på og utenfor banen - da han i 2017 signerte for Rosenborg.

En rekke ganger har den danske 33-åringen vært i medienes søkelys på grunn av utenomsportslig støy. I november 2018 ble den danske spissen dømt til 50 dagers ubetinget fengsel for vold mot en taxisjåfør i København.

Nå må han igjen møte i retten.

Dansken står tiltalt for å ha kjørt flere ganger uten gyldig førerkort. Det mener Bendtners advokat ikke medfører riktighet.

- Vi er uenige i anklagemyndighetens oppfattelse av reglene og måten de tolker EU-regelen og de danske reglene på. Etter vår oppfattelse har han et gyldig britisk førerkort, som også gir han førerett i Danmark, sier Anja Velbæk Mouridsen til danske BT.

BENDTNER: Niklas Bendtners kjæreste Philine Roepstorff forteller om voldsdommen til Nicklas Bendtner. Video: Dplay / Rødt Kort Vis mer

27. april skal København Byret ta stilling til om danskens britiske førerkort gir han rett til å kjøre også i Danmark.

- Min oppfattelse er at saken vil bli anket til landsretten hvis København Byret skulle komme til en annen konklusjon, sier Velbæk Mouridsen.

Erkjenner forhold

Dansken er også tiltalt på flere punkter. 33-åringen skal ha blitt stoppet fem ganger av politiet uten gyldig førerkort, og to av gangene skal han ha holdt langt høyere fart enn det som var tillatt på stedet.

Fartsovertredelsene har han ifølge avisa allerede erkjent.

Anklagemyndigheten har lagt ned påstand om bøter og konfiskering av hans Porsche Taycan Turbo S. Prislapp? Drøyt to millioner kroner. Bilen har 625 hestekrefter og en topphastighet på 260 km/t.

RETTEN: Nicklas Bendtner og hans tidligere advokat Anders Nemeth på vei inn til retten i 2018. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix/
RETTEN: Nicklas Bendtner og hans tidligere advokat Anders Nemeth på vei inn til retten i 2018. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix/ Vis mer

Brudd

For litt over to uker siden ble det kjent at Bendtner og hans tidligere kjæreste Philine Roepstorff hadde gått hver til sitt etter å ha blitt et par i 2018. Det bekreftet Roepstorff i en YouTube-video på hennes egen kanal.

- Noen ganger går ikke ting som planlagt, og noen ganger er det vanskelig å ta det rette valget. Nicklas og jeg har gått fra hverandre, skriver hun i videoen.

Paret har de siste åra profilert seg gjennom Dplay-serien «Bendtner og Philine», også i serien har utfordringene i forholdet blitt vist fram.

Roepstorff fortalte i 2020 åpent om at Bendtner hadde vært utro.

- Forholdet våres er veldig turbulent. Jeg føler at vi burde gå fra hverandre hvert fall annenhver uke, sa Roepstorff om forholdet i Dplay-serien «Bendtner og Philine» like før jul i 2020.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer