Må opereres på nytt

Den 17 år gamle Oslo-sprinteren som for knappe to uker siden ble skallet ned og stygt skadd av en løperkollega under trening i Spania, må nå på operasjonsbordet for andre gang. Mandag fjernet han gipsen, men nesa er fortsatt skeiv.

Da 17-åringen forsøkte å forsvare en 15 år gammel utøver fra å bli trakassert, ble han brutalt ble skallet ned av en tre år eldre 400 meterløper. Overfallsmannen er identisk med løperen som hevder Aham Okeke forsøkte å lure ham til å smugle veksthormoner til Spania i januar.

17-åringen ble neseoperert i Spania, men nå må nesa brytes opp igjen.

- Han vil ikke gå rundt og se ut sånn, sier 17-åringens mor.

Anmeldt

Siden han kom hjem fra Spania for ti dager siden, har 17-åringen slitt med hodepine. Nå frykter han at eksamen 19. mai går fløyten.

- Dette har vært veldig tøft for ham, sier moren.

Torsdag i forrige uke leverte 17-åringen anmeldelse av overfallet til politiet. Men det er 17-åringens klubb BULs ansvar å anmelde saken til idrettens eget rettsapparat, Idrettens Domsutvalg.
BUL mente faktisk at 17-åringen burde la være å anmelde saken til politiet. Og tidlig denne uka hadde ikke BUL foretatt seg noe som helst overfor NIF.

Derfor sendte i går 17-åringens advokat, Gunnar Martin Kjenner, et brev til BUL for å få svar på klubbens holdning.

Uakseptabelt

- Om BUL velger ikke å anmelde saken til Idrettens Domsutvalg, betyr det at klubben aksepterer at slik atferd finner sted på idrettsbanen. Da er BUL på ville veier, sier Kjenner.

Strafferammen for nedskallingen kan være inntil tre års ubetinget fengsel.

Hovedleder Olav Almeningen i BUL var i går ikke informert om brevet.

- Så vidt jeg vet, er ikke saken anmeldt til NIF, sier han.