Må opereres på nytt

5. november ble Trondheims-Ørns storscorer Ragnhild Gulbrandsen operert for et betent akillesfeste i venstrebeinet. På legesjekken forleden fikk hun den beskjeden hun fryktet: - Du må ta en ny operasjon om et halvt år.

- Håpet mitt var å være helt bra igjen før påske. I stedet viste røntgenbildene at jeg må opereres på nytt. Men det er for tidlig å gjøre det nå. Risikoen for komplikasjoner gjør at jeg må vente til høsten, sier Ragnhild Gulbrandsen (25) til Dagbladet.no

- Smertefullt

Fortsatt har hun ikke spilt en fotballkamp siden akillesoperasjonen i november.

- Undersøkelsen viste at det trolig ikke ble fjernet nok brusk under inngrepet i fjor høst. Samtidig fikk jeg beskjed om at jeg neppe vil bli verre av å spille. Nå blir det en ny sesong med smerter, akkurat som i fjor, sier Ragnhild Gulbrandsen.

Sprøyter og tabletter

Da kom smertene bare hun økte steglengden ørlite grann. For i det hele tatt å kunne spille fotball, måtte hun ta kortisonsprøyter, gå på tablettkurer og ha omslag med «rottegift» rundt den skadde ankelen.

- Det går mot en ny, haltende sesong. Men jeg håper å kunne spille mest mulig, både på klubb- og landslag. Målet er å sesongdebutere Skjærtorsdag i den andre E-cupkvartfinalen mot HJK Helsinki, sier Ragnhild Gulbrandsen.

- Fryktelig synd

Ørn-jentene vant 2-1 i den første kvartfinalen i Abrahallen.

- Ragnhild er klarert for spill fra legehold. Har hun en god dag, sesondebuterer hun Skjærtorsdag. Men det er fryktelig synd for henne at hun må opereres igjen, sier Ørn-trener Trond Nordsteien.

Til USA

E-cupfinalen spilles 23. mai.

- Blir vi slått ut i kvartfinalen, reiser jeg til USA umiddelbart etter Helsinki-kampen. Uansett er jeg på plass i USA seinest 1. juni. Den nye operasjonen tar jeg etter sesongslutt, sier Ragnhild Gulbrandsen, som har tegnet treårskontrakt med Boston Breakers i den amerikanske proffligaen.

TROSSET SMERTENE:</B> Ragnhild Gulbrandsen hadde mye vondt i fjor, men kunne likevel juble for cupgull til slutt. Foto: SCANPIX