Må opereres

DRAMMEN (Dagbladet): Væskende øyne på grunn av kontaktlinsene har gitt Thomas Myhre uklart syn under fotballkampene. Derfor bruker landslagskeeperen ferien til å laseroperere øynene i Oslo.

André Bergdølmo drar til Las Vegas og Los Angeles. Vidar Riseth drar på bryllupsreise til St. Tropez. Ferien blir mindre spennende for Myhre denne sommeren. Men med øyeoperasjonen kan han i alle fall se optimistisk på neste sesong.

- De siste tre åra har jeg blitt sliten av å bruke kontaktlinser. Har slitt under kampene, sier Thomas Myhre til Dagbladet.

Med minus 2,5 på begge øynene har kontaktlinsene vært en del av hverdagen i elleve år.

- Jeg har hatt problemer med væske og olje på linsene, sier Myhre, som allerede har vært til kontroll og bare skal gjøre ferdig de to landskampene mot Ukraina og Hvite-russland samt den viktige serieavslutningen i Danmark før han legger seg på operasjonsbenken i Oslo.

Stygge briller

- Nå blir det operasjon, ja. Det skal bli deilig å våkne om morgenen og se klart, sier Myhre.

For ikke å snakke om tryggheten ved å være sikker på å oppfatte utgangen på et skudd riktig.

- Thomas må gjøre dette om han føler det er riktig. Flere av spillerne på landslaget har operert tidligere. Dessuten skal det bli fint å slippe å se de stygge brillene hans. Det blir en klar fordel, sier keepertrener Erik Thorstvedt, som i går kjørte Myhre og Morten Bakke gjennom ei knallhardt treningsøkt på Marienlyst.

Diplomatisk

Ved siden av John Carew (spiller fortsatt om tredjeplassen som gir Champions League neste år) er Myhre den eneste av utenlandsproffene i landslagstroppen som fortsatt spiller fotball. 10. juni spiller FC København avgjørende kamp om seriegullet mot Brøndby. Seier der og seriegullet er sikret allerede før siste serierunde.

John Carew svarer uten å nøle at arbeidsgiveren og seriebronsen er viktigere enn landskampene i en VM-kvalik Norge allerede har tapt. Myhre er mer diplomatisk.

- Begge deler er viktige, sier han.

Det er Myhres framtid også. Han er fortsatt eid av Everton. Leiekontrakten med FC København utgår 13. juni - samme dag som serien avsluttes med bortekamp mot OB.

- Jeg må ha en avklaring i løpet av sommeren, sier Myhre.

Semb måtte kjefte

I går var det landslagssjef Nils Johan Semb som gjorde ting klart. For en sjelden gangs skyld hisset han seg opp på trening. Semb var ikke fornøyd med spillernes konsentrasjon, og ga klart uttrykk for det.

- Jeg forlanger konsentrasjon, sa han så vi hørte det helt opp på tribunen.

Etterpå utdypet han overfor Dagbladet hvorfor han måtte ta for seg proffspillere som er uttatt til å representere fedrelandet. Semb begrunner sløvheten med fritida gutta har fått smake på de siste dagene.

- Jeg måtte stramme dem opp litt. Skulle gjerne sett at ligaen i England varte lenger (sluttet 19. mai). Dessuten skulle jeg gjerne sett at Tippeligaen også hadde serierunde i helga som var, sier han.

- Spillerne blir ofte ukonsentrerte av en pause.

Sier Semb, som ikke kunne utsette noe på konsentrasjonen og innsatsen til Thomas Myhre. Ingen var svettere enn han i går. Det er ikke noe godt tegn for Nils Johan Semb. Han skal motivere spillere til å tro på en VM-sluttspillplass snart bare han sjøl tenker på.

Det så ikke enkelt ut å få til det i går.

PLAGES: Thomas Myhre plages av rennende øyne når han vokter buret. Det vil han gjøre noe med.