- Må overraske mot VM-vinnere fra Frankrike

- Ta det helt rolig, sier Peter Schmeichel. Keeperkjempen lar seg ikke affisere av at Danmark har startet årtusenet med to elendige landskamper.

Den ellers så rolige danske folkesjela er stresset en snau måned før EM. 1- 2-tapet borte mot Portugal i mars og 0- 1 hjemme mot Sverige i april gir grunn til bekymring for danskene, som har havnet i den tøffeste innledningspulja i EM:

De møter hjemmefavorittene Nederland, regjerende verdensmestrer Frankrike, og formlaget Tsjekkia som tok sølv i 1996-EM.

- La oss ta det rolig nå, sa Schmeichel til bekymrede landsmenn etter det forsmedelige tapet mot Sverige i Parken.

- Jeg vil mye heller at vi skal overraske mot Frankrike i Belgia i juni, enn å feire en seier mot Sverige som ikke betyr noen ting nå i april.

Danskene har tidligere bevist at forberedelser ikke er alt. I 1992 overtok de Jugoslavias plass like før turneringen startet på grunn av situasjonen på Balkan. Spillerne droppet ferieplanene, reiste til Sverige og ble europamestrer.

Før VM i 1998 tapte danskene for Norge, Sverige og Kamerun. Men i Frankrike gikk de videre fra pulja, banket Nigeria 4- 1 og hadde Brasil på gyngende grunn i kvartfinalen, selv om brassene vant 3- 2 til slutt.

- I en stor turnering skal man ha hellet med seg. Det gjelder også for oss i Nederland og Belgia, sier Schalke 04-spissen Ebbe Sand.

Sommerens EM blir Danmarks første etter at både Michael og Brian Laudrup har lagt opp. Selv om Brian sa nei til landslaget etter VM i 1998, har danskene aldri helt gitt opp håpet.

Men torsdag satte Brian Laudrup definitivt punktum for fotballkarrieren. Fra høsten av blir Michael Laudrup landslagstrener sammen med Morten Olsen.

Men først skal Danmarks mest populære svenske, 57 år gamle Bo «Bosse» Johansson, forsøke å lede det flate landet mot nye fotballhøyder.

  • 13. plass:
Den danske dynamitten er ikke like eksplosiv uten Laudrupene. Jon Dahl Tomasson er for fersk til å fylle det kreative tomrommet.