- Må overraske mot VM-vinnere fra Frankrike

- Ta det helt rolig, sier Peter Schmeichel. Keeperkjempen lar seg ikke affisere av at Danmark har startet årtusenet med to elendige landskamper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den ellers så rolige danske folkesjela er stresset en snau måned før EM. 1- 2-tapet borte mot Portugal i mars og 0- 1 hjemme mot Sverige i april gir grunn til bekymring for danskene, som har havnet i den tøffeste innledningspulja i EM:

De møter hjemmefavorittene Nederland, regjerende verdensmestrer Frankrike, og formlaget Tsjekkia som tok sølv i 1996-EM.

- La oss ta det rolig nå, sa Schmeichel til bekymrede landsmenn etter det forsmedelige tapet mot Sverige i Parken.

- Jeg vil mye heller at vi skal overraske mot Frankrike i Belgia i juni, enn å feire en seier mot Sverige som ikke betyr noen ting nå i april.

Danskene har tidligere bevist at forberedelser ikke er alt. I 1992 overtok de Jugoslavias plass like før turneringen startet på grunn av situasjonen på Balkan. Spillerne droppet ferieplanene, reiste til Sverige og ble europamestrer.

Før VM i 1998 tapte danskene for Norge, Sverige og Kamerun. Men i Frankrike gikk de videre fra pulja, banket Nigeria 4- 1 og hadde Brasil på gyngende grunn i kvartfinalen, selv om brassene vant 3- 2 til slutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer