TIL TYSKLAND: Arsenales Mikel Arteta møter tyske Borussia Dortmund i Champions League i kveld. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
TIL TYSKLAND: Arsenales Mikel Arteta møter tyske Borussia Dortmund i Champions League i kveld. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRKVis mer

- Må prestere bedre enn å vinne med et klovnemål mot Swansea

Dag Solheim tror Arsenal får det tøft mot Dortmund.

Champions League direkte i fotballstudio fra kl. 20.45.

(Dagbladet): Arsenal har fått en dårlig start på Premier League-sesongen og ligger på 12. plass etter fire serierunder. I kveld møter de Borussia Dortmund i lagenes første gruppespillkamp i Champions League.

Tyskerne har heller ikke fått noen god start på sesongen, og har innledet Bundesliga med to seire, én uavgjort og to tap.

- Det er to lag som har startet sesongen under pari. Jeg tror ikke akkurat selvtilliten til Arsenal-gutta ble høyere etter helgens 1-0-seier. I kveld må de prestere bedre enn å vinne med et klovnemål mot Swansea, sier Eurosport-kommentator Dag Solheim til Dagbladet.

Imponert over tysk fotball Solheim følger Bundesliga tett, og er samtidig Arsenal-supporter. Han spår et tøft møte for Arsene Wengers mannskap.

- Dortmund er gode og angriper med mye folk. Det som imponerer meg mest med tysk fotball er alle de gode ballbehandlerne. Samtidig er det et fantastisk trykk på arenaene. I Tyskland finner man den gode, gamle engelske stemningen. Den som var i England før turistene og VIP-folkene tok over, sier Solheim.

- Er du bekymret for Arsenal i kveld?

- Jeg tror vi får se et forsiktig Arsenal-lag, og at håper at Wenger har lært etter 8-2-tapet på Old Trafford for noen uker siden. Nå vil de gå forsiktig ut og ikke ofre alt fra start. Jeg tror Arsenal er fornøyd med uavgjort. De er sjanseløse på en topp tre-plassering i serien, og Champions League betyr mye for dem , sier Solheim.

Svekket lag - Hvor gode er Dortmund kontra forrige sesong?

TØFF MOTSTAND: Borussia Dortmund vant Bundesliga forrige sesong. Foto: REUTERS/ Ina Fassbender
TØFF MOTSTAND: Borussia Dortmund vant Bundesliga forrige sesong. Foto: REUTERS/ Ina Fassbender Vis mer

- Min påstand er at de er svekket. De har mistet Nuri Sahin til Real Madrid, og ikke fått noen god start i Tyskland. Dortmund er jo regjerende mestre, men samtidig er det ikke en selvfølge at de leverer bra sesongen etter. Men jeg tror det er et gunstig tidspunkt å møte Arsenal på, sier Solheim.

Fotballeksperten spår at Arsenals nyinnkjøpte midtstopper Per Mertesacker blir en nøkkelspiller

Tyskeren spilte fem år i Werder Bremen før han debuterte i Premier League i helga.

- Han gleder seg nok til denne kampen, og vet hva som venter. At han kjenner spillestilen til Dortmund er et stort pluss for Arsenal, sier Solheim.

EKSPERT: Dag Solheim følger Bundesliga tett og tror Arsenal før det tøft mot Borussia Dortmund.
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
EKSPERT: Dag Solheim følger Bundesliga tett og tror Arsenal før det tøft mot Borussia Dortmund. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer