- Må prestere på U21 for å være aktuelle

Elyounoussi, Demidov og Skjelbred vraket.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): EM henger i en tynn tråd for U21-landslaget. Øystein Gåres menn må slå EM-mester Nederland borte for å kvalifisere seg.

Den tøffe oppgaven mot Nederland, i kombinasjon med svake prestasjoner på U21-landslaget, gjorde at verken Per Ciljan Skjelbred, Vadim Demidov eller Tarik Elyounoussi sto på spillerarket pressen fikk utdelt på Ullevaal i dag.

- Ingen av dem overbeviste for U21-landslaget sist. Det er nivået de må vise seg frem på først. Døra til A-landslaget står ikke automatisk åpen, sier Åge Hareide.

Tarik Elyounoussi debuterte på A-landslaget mot Uruguay i mai. Der scoret 20-åringen etter fire minutter på banen.

- Han er i ferd med å finne seg til rette i en ny klubb, og presterte ikke godt nok med U21-landslaget sist, sier Hareide, som ikke stenger døra for Herenveen-spilleren foran de neste kvalikkampene.

- Mot Skottland og Nederland kan han passe bedre, det kan bli mer rom for ham å løpe i, sier landslagssjefen.

SCORET: Tarik Elyounoussi scoret i landslagsdebuten mot Uruguay. Denne gangen var han ikke med i Hareides 21-mannstropp. Foto: Eirik Helland Urke, Dagbladet.no
SCORET: Tarik Elyounoussi scoret i landslagsdebuten mot Uruguay. Denne gangen var han ikke med i Hareides 21-mannstropp. Foto: Eirik Helland Urke, Dagbladet.no Vis mer
- Må prestere på U21 for å være aktuelle
UTELATT: Per Ciljan Skjelbred.