Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Må prestere veldig bra for å få OL-plass

NM på ski er siste sjanse.

MÅ IMPONERE: Didrik Tønseth (t.v.), Ola Vigen Hattestad og Petter Eliassen er blant langrenssgutta som må overbevise under NM for å ha en sjanse til å få delta i OL i Sotsji. Foto: NTB Scanpix
MÅ IMPONERE: Didrik Tønseth (t.v.), Ola Vigen Hattestad og Petter Eliassen er blant langrenssgutta som må overbevise under NM for å ha en sjanse til å få delta i OL i Sotsji. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I morgen åpner NM på ski på Lillehammer, og for mange er det siste sjansen til å overbevise landslagslagsledelsen om at de fortjener en flybillett til Sotsji.

Etter en lang verdenscupforsesong har landslagssjefene det aller meste klart, men likevel er det enkelte utøvere det er tvil om.

- Vi har igjen litt på å få spesielt sprintkabalen til å gå opp, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Dagbladet.

Ola i trøbbel
Og med sprintkabalen mener Løfshus komposisjonen av laget som skal gå individuell sprint i skøyting, og lagsprint i klassisk. Petter Northug er selvskreven på begge distanser om han vil og er i form, mens både Anders Gløersen og Eirik Brandsdal er gode kort individuelt.

Da gjenstår det én plass på begge distansene, og det er her helgens NM blir helt avgjørende for noen.

- Ola Vigen Hattestad er i en posisjon hvor han må prestere veldig bra nå for å få være med, sier Løfshus.

De vanvittige resultatene i Tour de Ski ga Løfshus og trenerne de svarene de trengte for å ta ut mesteparten av OL-troppen. Det betyr at løpere som Sjur Røthe, Tord Asle Gjerdalen kan belage seg på Sotsji-tur, i tillegg til de selvskrevne utøverne som Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Chris Jespersen, Eldar Rønning og Finn Hågen Krogh.

Om Pål Golberg viser at formen hans er grei etter sykdommen før jul, får han også OL-billett.

Åtte jenter
Petter Eliassen og Didrik Tønseth er lengre unna en plass i OL-troppen. I tillegg har Tønseth dratt på seg en forkjølelse som setter ham utenfor de første NM-dagene.

- Petter må komme veldig sterkt i NM, altså. Det spørs om han rekker toget. Didrik ligger nok hakket foran Petter, men det er jo ikke noen fordel for ham om han ikke kan gå i NM, sier Løfshus.

Jentesida er betraktelig enklere å ta ut. Der kan løperne som blir tatt ut i utgangspunktet gå nesten alle distansene, og derfor er det også mulig at det bare blir åtte jenter som får OL-billett.

I så fall blir Vibeke Skofterud og Marthe Kristoffersen fra landslaget hjemme, mens Celine Brun-Lie drar til Sotsji.

- Det kommer litt an på om Egil og Roar (kvinnelandslagstrenerne) er komfortable med å ha med åtte kontra ni løpere. Det er ingen absolutte på antall nå, men vi kommer ikke til å ta med mer enn ni jenter, og i hvert fall ikke mindre enn ti gutter, sier Løfshus, som har totalt 20 plasser til rådighet.