Caroline Graham Hansen:

- Må respekteres

Caroline Graham Hansen (27) tar en pause fra landslaget. Nå får hun støtte av lagkameratene.

STÅR OVER: Caroline Graham Hansen tar en pause fra landslaget. Foto: Terje Pedersen / NTB
STÅR OVER: Caroline Graham Hansen tar en pause fra landslaget. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): For drøyt ei uke siden kom sjokkmeldingen om at Caroline Graham Hansen trekker seg fra landslaget på ubestemt tid.

- Etter et fjorår med hjerteproblemer og nesten 50 kamper, kjenner jeg fortsatt på en fatigue som gjør at jeg må velge å lytte til kroppen. Jeg trenger hvile, skrev hun i et innlegg på Instagram.

Beskjeden kom som lyn fra klar himmel foran de to avgjørende gruppespillkampene i VM-kvalifiseringen mot Belgia og Albania.

Nå slår flere norske stjerner ring rundt Barcelona-proffen.

Sender støtte

Tirsdag møttes det norske landslaget til sin første samling under Hege Riise. Treningen måtte Maren Mjelde se fra sidelinja, etter å ha spilt for sitt Chelsea seint søndag.

Norge og Chelsea-kapteinen er lei seg, men mener avgjørelsen er for det beste.

- Caroline har vært en viktig spiller for Norge i mange år. Men den situasjonen hun er oppi med det året hun har hatt bak seg nå, så forstår jeg avgjørelsen. Det viktigste er at hun tar vare på seg selv. Helsa er det viktigste for at man skal ha det bra og prestere, sier hun til Dagbladet.

KAPTEIN: Maren Mjelde måtte se Hege Riises første trening fra sidelinja. Foto: Terje Pedersen / NTB
KAPTEIN: Maren Mjelde måtte se Hege Riises første trening fra sidelinja. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Det er fortsatt uklart hvor lenge Graham Hansen er ute. Hvorvidt det er snakk om uker, måneder eller år er det ingen som vet. Mjelde håper likevel at Barcelona-stjernen vil returnere.

- Jeg håper det går den rette veien, og ønsker å se henne på landslaget en gang i framtida, når enn det skal være.

- Har du hatt noe dialog med henne?

- Ja. Jeg er god venn med Caroline. Vi holder kontakten. Hun har vært gjennom en tøff periode, og det er en tøff avgjørelse hun har vært gjennom. Jeg kan egentlig bare sende min støtte til henne, og jeg har sagt at jeg er der for henne om det skulle være noe.

- Ikke skuffa

For Hege Riise har avgjørelsen brakt med hodebry til hennes første samling. Hun er imidlertid klar på at hun aksepterer og støtter Oslo-jenta.

- Carolines viktigste oppgave er å være frisk. Så skal vi klare oss inntil videre. Det er en pause så får vi se hvor lenge det blir. Vi må bare jobbe med de som er her.

FERSK: Hege Riise er ny landslagstrener for Norge. Foto: Shad Madian / Dagbladet
FERSK: Hege Riise er ny landslagstrener for Norge. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer

Graham Hansen var originalt en del av troppen for kampene mot Belgia og Albania. Riise har tidligere innrømmet til Dagbladet at hun ikke hadde fått beskjed om pausen på forhånd.

- Er du skuffa over at dere ikke fikk noen beskjed om dette?

- Nei, vi er ikke skuffa over det, svarte den ferske landslagssjefen.

- Ikke fått beskjed

Ingrid Syrstad Engen, som til daglig spiller med Graham Hansen i Barcelona, forteller at Graham Hansens avgjørelse kom brått på henne.

- Det er noe hun har kjent på selv. Jeg har ikke fått noe beskjed om det på forhånd, sier hun til Dagbladet.

Hun er uansett full av forståelse for beslutningen til lagvenninna.

- Det er noe man må respektere. Det var et valg som var vanskelig for henne, men kanskje nødvendig akkurat nå. Man må bare respektere og forstå det ut ifra den totalbelastningen hun har hatt det siste året.

LAGVENNINNE: Ingrid Syrstad Engen, som også spiller i Barcelona, fikk ingen beskjed på forhånd. Foto: Shad Madian / Dagbladet
LAGVENNINNE: Ingrid Syrstad Engen, som også spiller i Barcelona, fikk ingen beskjed på forhånd. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer

Kaptein Mjelde mener Norge må se framover, og ikke bli for opphengt i situasjonen rundt Graham Hansen.

- Vi har de spillerne vi har, og må bruke dem. Vi er et lag, og vi har mer enn bare én spiller, avslutter hun.

Fredag spiller Norge borte mot Belgia i kvalifiseringen til VM. Ett poeng er nok til å befeste posisjonen som gruppevinner, og dermed sikre plass til VM i Australia i 2023.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer