Må rykke opp

For Kjetil Rekdal (32) og Vålerenga er ikke opprykk en målsetning. Det er et krav.

- Rykker vi ikke opp i år, har jeg mislyktes som trener, sier Kjetil Rekdal (32) til Dagbladet foran lørdagens seriepremiere i 1. divisjon mot Haugesund.

- Opprykk er det eneste som betyr noe. Vi vet at det blir tøft, men er både fysisk og mentalt forberedt på at det blir mange cupfinaler framover, sier Kjetil Rekdal.

I går kom Vålerenga-laget hjem fra en fire dagers treningsleir i Kungsbacka sør for Göteborg i Sverige.

- Vi måtte utenlands for å komme på gras, og har hatt en fin samling. Laget mot Haugesund blir klart én og en halv time før kampstart. Selv om det er viktig å komme godt i gang, avgjøres ikke serien etter én kamp. Det jeg kan love, er at det blir et godt forberedt Vålerenga-lag som løper ut på Ullevaal-matta i seriestarten, sier Kjetil Rekdal.

Opprykkskampen tror han kommer til å stå mellom tre lag:

Start, Haugesund og Vålerenga.

- Vi skal opp, samtidig vet vi at det blir tøft. Trenger vi forsterkninger, kan det skje ting ganske raskt. Da tenker jeg først og fremst på unge, talentfulle typer, sier Kjetil Rekdal.

Musæus opereres

Spiss-situasjonen kan bli et problem for Vålerenga. Espen Musæus (25) skal opereres på Volvat Medisinske Senter i Oslo i dag. Det vil si at klubben bare har én rein spiss til disposisjon: Kristen Viikmäe.

- Jeg ble skadd i det høyre kneet på La Manga 25. februar, og har vært tapet opp siden da. Det har ikke fungert. Vi trodde først det var en leddbåndskade, mens det sannsynligvis er menisken som er gåen. Det vil si at jeg neppe er spilleklar igjen før til den fjerde serierunden, mot Kjelsås 13. mai, sier Espen Musæus til Dagbladet.

Seier og tap

I fjorårets tippeliga vant Vålerenga 2- 0 hjemme, og tapte bortekampen 2- 4. Haugesund er scoringsvillig, har matchvinnere på flere plasser og kommer til Ullevaal for å vinne. Vålerenga er på revansjjakt etter skuffende 1- 1 mot Fredrikstad i generalprøven. I kampen før ble det en sterk 2- 0-seier over Odd Grenland.

<B>STILLER KRAV:</B> VIFs nye trener, Kjetil Rekdal, krever at klubben rykker opp. Vålerengas eks-trener Tom Nordlie i bakgrunnen.